mynewspapers.net

Hur förklarar jag solenergi för barn?

Hur förklarar jag solenergi för barn?


Med världen fokuserat på gå grönt, är de flesta barnen nyfikna på vad de kan göra för att hjälpa miljön. Solenergi är ett bra alternativ till traditionella fossila bränslen, men begreppet utnyttja kraften från solen kan verka abstrakta till barn.

Grunderna

Ett barn kan förstå hur där solen kan driva vardagsföremål, måste hon ha ett handtag på de grundläggande begreppen bakom energi och solen. Börja med att förklara vad solen är: en gigantisk boll av gas som utstrålar värme. Förklara begreppet energi kan vara något svårare, men pekar på lättförståeligt exempel på enkla energi (vrida en vev för att driva en windup leksak eller förklara hur elektricitet lyser en lampa) kommer att ge barnet en uppfattning om hur grundläggande objekt drivs.

Översätta grunderna

Om vardagliga föremål behöver energi att arbeta och solen är en gigantisk boll av värme, är det förnuftigt att värmen från solen kan ge energi till objekt som annars kräver elektricitet. Visa barnet solpaneler och förklara hur de fånga värme som kan användas på samma sätt som traditionellt genereras el.

Experimenten

Barn ofta lär sig bäst genom att se ett koncept på jobbet. Prova några experiment med hjälp av solenergi. Enkla experiment innehålla att göra iced tea med värmen i solen eller skapa en sol spis. Barn kan också lära av exempel på objekt som soldrivna miniräknare eller glöd-in-the-dark leksaker.