mynewspapers.net

Hur flyttar du en Blueberry Bush?

Hur flyttar du en Blueberry Bush?


Det finns många skäl att flytta en blueberry buske. Kanske är marken där det planteras för blöt. Eller du har upptäckt att det inte blir tillräckligt med sol. Blueberry bush är kanske inte tillräckligt nära för att andra buskar korsbefruktas och producera frukt. Det kunde utträngning andra planteringar i din trädgård. Oavsett anledning för att flytta det, den grundläggande metoden är densamma. Du måste välja en ny, bättre site, förbereda den och sedan transplantera blåbär bushen till sitt nya hem.

Instruktioner

• Gräva ett hål 18 inches djup och två gånger diametern på blueberry bushen du flyttar.

• Fyll en hink med vatten och häll hälften av den i botten av plantering hålet. Om det rinner snabbt, gå vidare. Om inte, ändra smutsa med lika delar torv och sand tills det rinner väl.

• Gräv i en cirkel runt bredden på din blåbär bush. Punkt spetsen av skyffeln i 45 graders vinkel mot mitten av bush att få så mycket av den viktigaste roten som möjligt. Bänd upp försiktigt från alla sidor. Om bush motstår, gräva djupare och försök igen tills det släpper.

• Lyft av blåbär bush ur marken och ställa in den försiktigt i en skottkärra. Rulla den till den nya platsen. Häll resten av hink med vatten i plantering hålet för att minska transplantation chock till rötterna.

• Lyfta blåbär busken ur skottkärran och ställa in den försiktigt i plantering hålet. Återfyllning med original eller ändrade smuts, trycka den hårt mot rötterna att avlägsna luftfickor som kan torka ut. Häll en hink med vatten runt basen av växten för att vattna den i sin nya miljö.

• Fortsätta vattna varannan dag för de kommande tre veckorna att hjälpa blåbär bushen överleva transplantationen chock och börja utveckla nya rötter.