mynewspapers.net

Hur fly hajattackerFly en haj attack är allvarliga saker för dykare, simmare och surfare. Även andra aktiviteter är statistiskt mer farliga, finns det en potential för skada eller dödsfall till följd av shark attack. Forskare vid International Shark Attack File attribut det ökande antalet attacker till mer och mer folk återskapa på stranden. Detta innebär att vistas klart av hajar-- och lämnar säkert när du inte kan--är viktig information för ett ökande antal stranden publiken. Att veta hur att fly en attack kan betyda liv eller död, och det finns många sätt att undvika hajar alla tillsammans.

Instruktioner

• Undviker områden som lockar hajar. Drop offs, flodmynningar och sälar locka bytesdjur som i sin tur locka hajar. Också vara medveten om hur fisken nära dig uppträda. Fisk och sköldpaddor som bete sig oförutsägbart kan vara medveten om en haj i området.

• Simma i grupper och i det klara vattnet. Hajar tenderar att offer på ensliga varelser, och att vara ensam gör du riskerar. I skitig vatten, kan en haj misstag du för ett sigill eller annan mat.

• Använd en undervattens kemiska myggmedel. Det finns två typer av myggmedel. Elektropositiv metall spray skapar en spänning som stör hajar förmåga att hitta byte. Semiochemical sprayer imitera den kemiska släpptes av en död haj. Företaget SharkDefense rekommenderar besprutning myggmedel för att skapa en säker omkrets och avskräcka hajar från närmar sig i första hand.

• Vistelse lugn. Hajar är naturligtvis nyfiken. Ibland biter de för att avgöra vad något är och sedan simma på. Ett bett innebär inte att hajen kommer att attackera dig.

• Slå det i näsan. När en haj är farligt nära, kan du kunna skrämma bort. Hajar har känsliga näsor och är inte vana vid byte kämpar tillbaka. Helst överraskar en bra stöt till nosen Hajen, övertygande att flytta på.

• Klo på gälarna och ögon. Om allt annat misslyckas och du är under attack, kämpa tillbaka. Liknande till näsan, gälar och ögon är känsliga. Fokusera på dessa områden och låt hajen vet att du också är kraftfull och farliga.