mynewspapers.net

Hur fly en Flash brandBlixten avfyras uppstå när brandfarliga material och luft förbränna. Blixten avfyras är plötslig och intensiv, som kännetecknas av höga temperaturer och snabbt föränderliga lågor. De vanligtvis endast pågå ca 3 sekunder, men kan orsaka betydande skador, särskilt till slutna utrymmen. Några brännbara material som ofta förbränna skapa flash bränder är bränslen och aerosoler. Eftersom blixten avfyras uppträda plötsligt och varar inte särskilt länge, det finns lite att göra i vägen för flyr dem, men du kan genomföra åtgärder för att garantera din egen säkerhet.

Instruktioner

• Bära skyddskläder gjord av brandhämmande material när du är i miljöer i vilka flash bränder kan uppstå. Även vanliga kläder ger visst skydd mot bränder. Brandsäkra kläder kommer inte att hindra dig från att fånga eld, men lågor som kommer i kontakt med kläder kommer att försvinna snabbt. För bästa resultat, köpa kläder syftar till att skydda mot bränder, brandsäkra jackor, tröjor, överdragskläder och byxor.

• Lämna området så snart som möjligt. Blixten avfyras förekommer ofta i slutna utrymmen. Om du kan, lämna utrymmet så snabbt du kan. Få så långt bort från lågorna som möjligt. Eftersom blixten avfyras uppstå snabbt och senast endast kort, kan din reaktionstid vara avgörande att fly utan skada.

• Undvika väg lågorna. Om du ertappas i närheten av en blixt brand och inte lämna området, bo ur vägen snabbt föränderliga flammans främre.

• Följ de allmänna brand säkerhetsbestämmelser. Om du är i brand, sedan sluta, släppa och rulla för att släcka elden. Bo som låg på marken som möjligt för att minimera risken för kvävning.