mynewspapers.net

Hur fixar jag ett glas termometer?Analoga glas termometrar är slutna enheter som kan repareras under vissa omständigheter. Färgade alkohol är den vätska som används i moderna glas termometrar; Kvicksilvertermometrar fasas. Det är farligt att försöka komma åt flytande innehållet i en kvicksilvertermometer. Kvicksilver är mycket giftigt, och du bör inte hantera eller andas in den. Om det finns några tecken på läckage från en termometer, försök inte att fixa det. Kontrollera alltid att glas höljet är intakt innan du försöker reparera en glas termometer.

Instruktioner

• Sätta på skyddshandskar och skyddsglasögon. Kontrollera noga yttre glaset höljet för sprickor eller chips, med hjälp av ett förstoringsglas om det behövs. Om glaset är sprucken eller skadad, försök inte fixa det. I stället avyttra termometern säkert och lagligt.

• Leta efter tecken på att termometern har läckt ut, till exempel fläck runt omkring området lampa där vätskan sparas. Om det finns någon möjlighet att en kvicksilvertermometer läcker, försök inte fixa det. Ring din lokala sopor service eller hushållens farliga avfall anläggning för råd om bortskaffande av termometern säkert och lagligt.

• Kontrollera displayen. När vätskan separerar i en termometer, ger det en falsk behandlingen på grund av luftbubblorna. Om det finns luckor i raden av vätska, kan det vara möjligt att åtgärda problemet.

• Hålla termometern säkert, med glödlampa slutet pekar bort från dig. Flick enheten från kroppen kraftigt, bara en gång, utan att släppa. Centrifugalkraften kommer att dra vätskan tillbaka mot lampan, så att det kan ge en exakt temperatur läsning igen. Kolla vätskan i displayen för att se till att luckorna är borta och det finns en obruten linje från glödlampan av flytande längs skärmen. Upprepa processen en gång om det behövs.

• Håll termometern ungefär en fot över golvet, över en heltäckningsmatta eller kudde, och släpp den rakt ner utan någon ytterligare kraft, lampa slutet första. Detta kommer att tvinga flytande baksidan tillsammans om snärta metoden inte fungerar. Vara mycket noga med att inte släppa termometern på en hård yta, eller låta den studsa bort från mjuk yta.