mynewspapers.net

Hur fixar din Smith Corona skrivmaskiner

Hur fixar din Smith Corona skrivmaskiner


Att ha en gammal skrivmaskin Smith-Corona är ett bra sätt kreativt skrivande utan behov av elektricitet. När du skriver, du kommer inte bli distraherad av datorspel eller lusten att surfa på webben, och du behöver inte ansluta till en skrivare för att producera din verk. Men det kan vara en frustrerande upplevelse om din skrivmaskin slutar fungera korrekt. Lyckligtvis finns det några saker du kan fixa hemma innan behöva ta den till en specialist.

Instruktioner

• Knacka på varje nyckel individuellt för att se om någon sticka eller slå inte menyfliksområdet ordentligt. Om du hittar en som sticker, lätt och försiktigt böja armen från viktiga huvudet. Klicka på knappen igen. Om det fortfarande inte slå direkt, böja det något åt andra hållet. Målet är att rada upp nyckeln så att den träffar exakt mitt i menyfliksområdet i bläck och faller snyggt tillbaka på plats.

• Frigöra och ta bort toppen som täcker, utsätta menyfliken bläck. Haka i menyfliksområdet från mitten av skrivmaskinen och försiktigt dra ut det ur vänster och höger rulle innehavare. Installera det nya bläck bandet på samma ställe du bort gammal en, se till att koppla in den ordentligt i mitten. Återanslut top beläggningen.

• Vänd över skrivmaskinen, utsätta alla redskap och mekanismer. Sandskädda symaskinolja i alla växlarna och lederna. Låt det sitta ett par minuter för att absorbera alla oljan och vänder tillbaka över. Strike varje nyckel individuellt, så att varje del blir smörjs från olja.