mynewspapers.net

Hur fixar din kreditvärdighetVarje gång du ansöker om ett lån, kreditkort, kontraktet mobiltelefon och även vissa typer av försäkringar, anser långivaren flera faktorer för att besluta om att godkänna dig. Detta inkluderar referens kreditkontroller, som lämna uppgifter om din tidigare kredithistorik. Om du har en dålig kreditvärdighet, är du osannolikt att få erkännande. Många människor inser inte att varje kredit sökning har en inverkan på din fil. eftersom fler program menar mer sökningar, kan detta påverka ditt betyg. Det lönar sig, därför att veta hur din kredithistoria ser ut och räkna ut vad du kan göra för att reparera den.

Instruktioner

• Kontrollera att filerna kredit är korrekt. använda en av tre kredit referens byråer, Experian, Equifax och Callcredit (se resurserna nedan) för att visa information som är tillgänglig för potentiella långivare. Denna information är tillgänglig online.

• Anteckna eventuella standardvärden på din fil. Om det finns tidigare skuld standardinställningar du tror är orimliga, skriv till företaget fastställer grunderna för ditt klagomål och begär att fel tas bort från rapporten. Om de vägrar, klaga hos finansiella ombudsmannen, den oberoende arbiteur av tvister. Om ombudsmannen regler till din fördel, kan standard tas bort från din kredit rapport.

• Kontakt långivare du avser att tillämpa och be dem om krediten är reserverad för dem med en kredit värdering av "utmärkt". Om detta är fallet, även om du har en "bra" poäng kommer du att avslås. Den här informationen i förväg kan du bestämma om du vill gå vidare med ansökan om kredit och hjälper till att hålla avslag på din fil till ett minimum.

• Informera kredit referens-organ så snart du separera från en make/maka eller partner som du en gång haft gemensam ekonomi. Begära att ett meddelande om "avståndstagande" förhindra deras kredithistoria med framtida verkan på din.

• Hålla finanser helt separat om din partner har en dålig kredithistoria, så att du kan komma åt bra kredit. Helt enkelt leva med eller gifta sig med någon med dålig kredit bör inte påverka din; men gemensamma inteckningar och bankkonton.

• Be om en "offert Sök" istället för en kredit-sökning om du försöker att få en särskild offert för ett lån. Detta kommer inte påverka din kredit värdering. Vissa långivare har inte antagit denna praxis men det lönar sig fortfarande frågar.