mynewspapers.net

Hur felsöker jag en Kenmore serie 90 torktumlare som överhettning?

Hur felsöker jag en Kenmore serie 90 torktumlare som överhettning?


Lukten bränt kommer från en Kenmore 90 serie torktumlare behöver inte framkalla panik och inköp av en ny apparat. Gemensamma överhettning problem i en Kenmore 90 serie torktumlare kan ofta enkelt förhindras eller repareras.

Termosäkring

Termosäkring av en Kenmore torktumlare är en säkerhetsfunktion att förhindra överhettning. Om för mycket värme byggs upp i torktumlaren, kommer att säkringen resa. Trumman kommer att rotera, men ingen värme kommer att genereras och säkringen kommer att behöva ersättas.

Lämpliga Timing

När torkning kläder, lämna dem i för länge kan orsaka överhettning. Funktionen automatisk torr av 90 serien för att säkerställa automatisk avstängning när kläderna är torra på ett tillfredsställande sätt.

Lint uppbyggd

Rengöra skärmen lint är lätt, men många glömmer att rengöra avgas ventilen. Lint kan bygga upp inuti ventilen, igensättning den och förhindra överskottsvärme från att vara ventilerade utanför, vilket kan orsaka torktumlaren överhettas. Ta bort avgaser ventilen från torken och rensa ut. En shop vac kan användas, eller speciella avgas rengöring kit finns i byggvaruhus, med vakuum bilagor och runda borstar.

Blockerade utlopp Grill

Utloppet värme inuti trumman kan blockeras av bitar av vävnad eller papper, eller av torken ark. Kolla utlopp grillen för att se till att en torktumlare ark inte lämnas i den. Detta kan orsaka överhettning som värmen bygger upp nära värmeelement, snarare än att bli spridd genom våta kläder.