mynewspapers.net

Hur felsöker jag en Johnson Evinrude utombordare?

Hur felsöker jag en Johnson Evinrude utombordare?


Johnson och Evinrude är brändjärn namnen synonymt med utombordare båtmotorer. Även om dessa utombordare är kända lika robust och pålitlig, uppstår slitage oundvikligen med nautisk utrustning som har flera rörliga delar. De flesta utombordare problem relaterade till normal slitage är ganska enkelt att åtgärda, oavsett om det att ersätta ett korroderade tändstift eller en skadad bränsleledningen. I några enkla steg, kan du felsöka många utombordare problem för att få din motor kör och undvika mer omfattande och dyra reparationer.

Instruktioner

• Kontrollera bränsletanken för tillräcklig mängd bränsle. Kontrollera att bränsleledningar inte är skadade eller har hål i dem. Testa den gummi bränsle primer glödlampan av hårdhet. Ha en mekaniker Ersätt bränsle linje församlingen om raderna är skadade.

• Kontrollera motorns tändstift för korrosion eller smuts om motorn inte svarar. Rengör eller byt ut dem efter behov.

• Kontrollera motorn för korrekt kompression pressar. Ta bort tändstiften med skiftnyckel och bifoga komprimering test mätaren. Rätt tryck bör registrera omkring 90 PSI (pounds per kvadrattum). Varje läsning under 60 PSI kommer att kräva en mekaniker att felsöka problemet för dig.

• Leta efter olja i motorn locket. Ta bort plast motorkåpan och kontrollera om oljerester. Om du märker olja, kan det hända att motorns ringar är dåliga och en kvalificerad mekaniker bör inspektera motorn.

• Inspektera motor tätningar och packningar för skador. Skadade packningar kan orsaka en vakuum läcka i motorn. Inspektera bränsle pump huven för sprickor. Sprickor i bränsle pump huven kan äventyra dammsuga när grundning gummi bränsle glödlampan.

• Häll en liten blandning av olja och bränsle i förgasaren om du inte kan starta motorn, även efter grundning bränsle glödlampan. Dra starter repet på samma gång att starta motorn.