mynewspapers.net

Hur felsöker jag Check Engine lampan på en 2,3 liters Ford Ranger?

Hur felsöker jag Check Engine lampan på en 2,3 liters Ford Ranger?


De typer och specifikationer av Ford motorer spelar inte en roll vid genomförandet av motorn diagnostik. Processen kommer alltid att vara samma, med ett stort undantag. Om Ranger var manufactured efter 1996, då den är förenlig med den andra generationen av On-Board Diagnostics. För att effektivt felsöka check engine lampan, behöver du en OBD-II scanner. Om Ranger är äldre än 1996, sedan ditt fordon använder Fords unika elektroniska motorstyrningen och en OBD-II scanner skulle vara meningslöst. Medan de två processerna är olika, är båda ganska enkel att genomföra. Hursomhelst, hämtar felkoder gör felsökning motor mycket lättare.

Instruktioner

Ford Rangers efter 1996

• Lokalisera den Ranger diagnosuttag under instrumentpanelen. Det bör vara under rattstången. Variationer skulle ha det till höger eller vänster om den rattstången undersidan.

• Stick OBD-II skannerns kontakten i Rangers diagnosuttag. Ett par steg är allmänna. OBD-II skannrar avvika varumärke, både genom knappkonfiguration och genom att de kräver för att läsa koden. Rådgör alltid med din skanner bruksanvisning för exakt, exakt steg du måste följa.

• Sätt in din nyckel i Rangers tändning och aktivera det elektriska systemet. Om du äger en skanner som kräver motorn på, vev Rangers motor.

• Titta på skannerns skärm. Om ditt varumärke av skanner inte har själv aktiverat och Hämtad felkoderna, slå på den och aktivera knapparna behövs för ett kommando "Läs" eller "scan".

• Se din skanner bruksanvisningen för fel kod beskrivningarna. Det finns två typer av kod att överväga, generiska och tillverkaren särskilda. Generiska koder är universella och gälla alla OBD-II-kompatibla bilar och lätta lastbilar. Tillverkaren är särskilda och kompletterande. Manuell kan inte funktionen leverantörskoderna, men dessa kan hittas på nätet ganska lätt, särskilt de för Fords.

Ford Rangers före 1996

• Starta Rangers motor och låt det varma till vanliga operativ temperatur. Sedan stänga motorn. Se till att luftkonditioneringen är avstängd, SKIFT i neutral eller park, och engagera sig i nödbromsen.

• Pop huven och titta in i motorrummet. Du söker efter en sex-sidig Trapetsformat hub. Den kommer att innehålla sex portar. Detta är utloppet självtest. Bredvid den hittar du en enda tillgång port. Detta är den självtest ingången. Anslut två med bygeln kabeln.

• Återgå till förarsätet och aktivera Rangers elektriska system. Inte startmotorn.

• Titta på check engine lampan. Det börjar att blinka koden på dig. Ford EEG koder är antingen två - eller tre-nummer sekvenser. Räkna antalet blixtar. Små pauser ange ett nytt nummer i sekvensen. Längre pauser visar en ny kodande sekvens är på väg att börja. Till exempel innehåller koden 56 fem blinkar, en kort paus, sex fler blixtar och en längre paus innan en ny kod startar.

• Skriv koderna ner och söka på Internet efter en beskrivning och definition (se resurs avsnitt).