mynewspapers.net

Hur får runt Amsterdam på de billiga

Hur får runt Amsterdam på de billiga


En av de mest skrämmande aspekterna av en europeisk stad paus är hur du kommer att resa runt din valda plats; Detta är ett särskilt bekymmer om du reser på en budget. Amsterdam är en vacker nederländska stad, med hisnande arkitektur, fridfulla kanalerna och gott om turistattraktioner som Anne Franks hus och Rijksmuseum att besöka under din vistelse. De flesta av de gemensamma metoderna i Amsterdam är lämplig för resenärer på en budget, och själva staden är tillräckligt liten för att gå runt till fots, särskilt eftersom de största attraktionerna är till stor del koncentrerad mot mitten.

Instruktioner

• Gå runt när det är möjligt. Amsterdam är en charmig stad och gå runt det är i allmänhet en trevlig upplevelse. Hitta en karta och se hur långt är det från din position till din avsedda destination. Använda funktionen riktningar på Google Maps (se resurser) att ta reda på hur lång tid tar resan till fots. Detta är alternativet att föredra eftersom det är helt gratis.

• Hyr en cykel om du vill komma runt mer snabbt. Cyklar finns överallt i Amsterdam, och de hyrs ut över hela staden. Detta oftast kostar ca 8 euro (£6.80-från och med juni 2013) per dag, enligt jag Amsterdam. Cykelbanor finns nästan överallt, och använder denna metod för att ta sig runt är i allmänhet mycket snabbare och billigare än att använda kollektivtrafiken. Det finns nästan lika många cyklar i Amsterdam som folk, så du kommer passa in lokalbefolkningen också.

• Använda smartkortet PT för att resa på bussar, spårvagnar och tunnelbanor i Amsterdam för en till sju dagar. En dag disponibel GVB Smart Card kostar 7.50 euro (£6.40), en två-dagars kostar 12 € (£10,20) och det blir billigare per dag om du köper flera dagar av resor, ända fram till sju dagars biljetten för 32 € (£27,20). (ref. 3) Detta fungerar till ungefär samma som hyr en cykel för en dag, och det är ännu billigare om du reser för längre.

• Få en cykel taxi om du vill bli tagna runt staden för billigare än i en konventionell taxi. Hagel en om det finns endast en eller två av er som reser och du inte vill hyra en cykel, promenad eller använda kollektivtrafik. De är utspridda över hela staden, så håll ögonen ut för en. Alternativt, gå till turist-vänliga platser att hitta cykel taxi söker biljettpriser.

• Använd en mer okonventionella metod för transport om du vill spara pengar jämfört med taxi men fortfarande har en unik upplevelse. Försök kanalbussen, som driver tre linjer över hela staden med dag passerar tillgängliga för 16 euro (£13.60), eller Museumboot om du söker efter unika resor till museer och inmatning av hälften. Detta kostar 14.25 € (£12.10) per dag.