mynewspapers.net

Hur får man Spaghetti fläckar av Polyester

Hur får man Spaghetti fläckar av Polyester


En spaghetti fläck på din polyesterväv lägger både en färg fläck samt fett till dina kläder. Sedan polyester är värmekänsliga måste du vara försiktig när du tar bort spaghetti fläcken. Tenderar att fläcken så snart som möjligt innan det har tid att ställa in eller sprids i fibrerna. En kombination av kommersiella produkter och huskurer lossa tomat och olja fläckar från polyester så du inte är kvar med en fet, orange fläck på kläderna.

Instruktioner

• Torka upp spaghetti fläcken med en pappershandduk ta bort eventuella spaghetti sås ingredienser, såsom tomater.

• Placera din spaghetti-färgade polyester på en ren handduk, fläcken sidan uppåt. Hälla tvättmedel på platsen av fläcken och gnid tyget tillsammans för att arbeta tvättmedel i fibrerna. Lämna tvättmedlet på fläcken i 10 minuter att lossa den.

• Skölj fläcken med kallt vatten. Tvätta bort rengöringsmedel och gnugga polyester tillsammans att ta bort alla lossade fläcken.

• Häll vinäger till en ren svamp. Blot återstående spaghetti fläcken för att ta bort fläcken orange eller röd färg. Som fläcken lyfter, flytta till en ren del av svampen eller skölj svampen bort.

• Applicera före tvätt fläckborttagningsmedel till den sista av spaghetti fläcken och låt det ligga i blöt i 10 minuter. Tvätta din polyester i varmt vatten med tvättmedel i pulver och all-tyg blekmedel att ta bort sista spår av fläcken. Häng din plagget att torka.