mynewspapers.net

Hur får man Primary School Science projekt startat

Hur får man Primary School Science projekt startat


Grundskolans elever är nya att bedriva vetenskap projekt och kan vara lite förvirrad om hur man får igång processen. Om du börjar en vetenskap projekt för första gången, eller du har inte riktigt fått kläm på det ännu, Följ dessa tre enkla steg: hjärnprocesser (det är OK om du inte ännu vet vad det innebär), planera och förbereda. Kom ihåg att den vetenskapliga metoden bygger på att följa din inneboende nyfikenhet att se exakt vart den leder.

Instruktioner

• Hitta ett ämne som intriger dig. Till exempel kanske märkt du att när du slutat dricka ett glas isvatten, isbitar sitter ihop. Kanske var du så nyfiken på varför det hänt att du ville veta mer. Konstiga saker hända runt omkring oss varje dag, som statisk elektricitet, mögel växer på mat och rapningar efter att ha druckit en kolsyrad dryck. Undersöka din omgivning och hitta något du vill veta mer om.

• Formulera en fråga om ditt ämne. Detta kommer att bli föremål för projektet science. Exempelvis "Varför is kuber stick tillsammans?" eller "Varför känner jag mig en chock när jag rör metall efter gå över mattan?" eller "Varför min bror alltid slå mig i en rapningar tävlingen efter att ha druckit en burk läsk?"

• Svara på din fråga. Svaret på din fråga är känd som en "hypotes" eller en kvalificerad gissning. Det innebär att du med alla dina vetenskapliga kunskap, har formulerat ett yttrande på hur projektet kommer att bli. Till exempel "min hypotes är att när isen smälter, vattenmolekylerna återförenas med varandra, orsakar på isen för att hålla ihop" eller "min hypotes är att anledningen till att du rapa efter dricka läsk är eftersom kolsyran frigör luft bubblor i magen som måste stiga och fly genom munnen." I experimentet kommer att vara att bevisa din hypotes rätt eller fel.

• Bestäm vad du kommer att behöva genomföra dina experiment. Du kanske behöver hjälp från en lärare, förälder eller uppslagsbok för att avgöra hur man testar din hypotes. Om du finns det saker du behöver att du inte har på handen eller inte lätt skaffa, välja ett annat experiment med mer lättillgängligt material.

• Köpa alla dina projektmaterial. Du kan behöva dubbla upp på vissa saker, bara i fall du gör ett misstag under den tid som ditt experiment. När du handlar, ska du köpa en anteckningsbok och penna för att registrera ditt projekt varje steg på vägen. Du kanske vill köpa en engångskamera samt att ta bilder av dina experiment före och efter slutförandet.