mynewspapers.net

Hur får man motor fett ur kläder

Hur får man motor fett ur kläder


Motorolja lämnar en tunga fett fläck som suger i kläder snabbt. Men du kan frestas att kasta motor fett-färgade kläder i tvätten, som kan leda till överföring av oljefläckar till andra kläder. Få de mörka fettfläckar ut, tillsammans med den tunga lukten, förr snarare än senare, så att fläcken inte sprids i tyg fibrerna. Genom förbehandling din motor fett-färgade kläder, kan du lyckas undanröja hela fläcken.

Instruktioner

• Lägg dina kläder på en plan yta med motor fett fläcken uppåt. Täcka fläcken med babypuder och lämnar pulvret på plats för 20 till 30 minuter för att absorbera fett. Efteråt, borsta pulvret i en soptunna.

• Blöt en trasa med Kemtvätt lösningsmedel. Sandskädda på fett fläcken med lösningsmedel att bryta upp och ta bort några av fett, så blir det lättare att tvätta ur. Ändra till en ren trasa och Lägg till fler Kemtvätt lösningsmedel. Fortsätta att blot.

• Spraya en aerosol fläckborttagningsmedel på resten av fett fläcken. Lämna fläckborttagningsmedel på dina kläder i 20 minuter, så det kan suga in i fibrerna.

• Tvätta din fett-färgade kläder med tunga tvätt pulver och syre blekmedel att ta bort det sista spåret av motor fett. Se till att hela fett fläcken har tagits bort innan du torka dina kläder, eftersom den torkens värme kommer att orsaka fläcken att ställa in.