mynewspapers.net

Hur får man kläder behandlas till vara brandsäkert

Hur får man kläder behandlas till vara brandsäkert


Kläder som är brand flamskyddsmedel är inte brandsäkra--- men det är svårare för plaggen fatta eld. Människor i arbeten där värmekällor är hög, till exempel de som arbetar runt ugnar, öppna spisar eller heta kaminer, kan ha stor nytta av brandhämmande kläder. Gnistor eller aska kan orsaka kläder att bränna, riskera att skada din kropp. Småbarnsföräldrar kan föredra sina barn bära brandsäkra kläder av säkerhetsskäl. Att få kläder behandlad för att vara brandsäkert är lätt när du vet korrekt förfarande.

Instruktioner

• Rengör kläder du vill behandla med brandhämmande spray av tvätt eller Kemtvätt. Det är viktigt att starta behandling med rena kläder som smuts och oljor på kläder kan hålla spray från ansluter sig till plagget ordentligt.

• Placera ren plagget på en galge eller hänga utanför på ett klädstreck. Detta gör att du kan spraya hela plagget lätt.

• Häll flamskyddsmedel produkten i en sprayflaska om det inte redan kommer i en spray behållare. Du kan köpa brandhämmande sprayer på de flesta maskinvara eller måla butiker.

• Spraya hela plagget jämnt. Se till att du spraya hela plagget, såsom armhålor eller ärmar på tröjor och längs insidan söm byxor.

• Lyft plagget till check för tyngd. De flesta kläder har en ökning med 2 procent till 5 procent i vikt av brandhämmande tillämpningen. Låt plagget i 24 timmar så att spray att arbeta i tyg fibrerna.

• Testa kläder efter 24 timmar genom att tända en butan lättare i 10 sekunder på botten av en bit av den behandlade kläder.

• Släcka ljusare. Lågan ska gå ut i 2 sekunder. Om lågan inte går inom 2 sekunder, inte tillräckligt brandhämmande har tillämpats på plagget och det bör vara retirerade.