mynewspapers.net

Hur får man in skådespeleri

Hur får man in skådespeleri


Att agera är i huvudsak en frilansande ockupationen, eftersom aktörer vanligtvis arbetar på korttidskontrakt som vanligtvis varar i några veckor. De flesta aktörer är vilande-- eller ut arbete--för mesta, enligt skådespelare Hub. Agera är därför en farlig jobb på flera sätt. Men bevisar yrket fortfarande attraktiv för många människor som är angelägna om att utföra på scen eller framför en kamera.

Instruktioner

• Gå med en amatör dramatiska association. Det finns amatör grupper i hela Storbritannien och Irland. Arbetar inom amatörteater kommer att ge dig en bra grund i scenteknik. Du kommer att få erfarenhet av att vara i en produktion, hantera nerverna och vocal projektion. Om du inte vet om grupper i ditt område, ta reda på mer från National Opera och dramatiska Association (se länk i resurser.)

• Följa exempel skådespelare Geff Francis och delta i agerar workshops för att bygga upp din portfölj av färdigheter. Det finns workshops på många aspekter av att agera arenorna över hela Storbritannien och Irland. Dessa inkluderar teatrar, centrum för utbildning och The Royal Academy of Dramatic Art. Workshop ämnen inkluderar: utveckla din beskrivning. repetitionen färdigheter. utforma nya arbete; leverera monologer och effektiv duologue arbete. Francis föreslår också drama school och teater-i-utbildning som användbara alternativ för blivande skådespelaren.

• Se upp för öppen casting möjligheter. De kommer upp ibland och tillåta icke-proffs att provspela för yrkesroller. Generellt de är för mindre delar men ibland aktörer i en huvudsaklig roll blir sjuk eller dra ut, skapa möjligheter för andra. Det finns ett "moment 22" situation med skådespelarnas unionens eget kapital. Ett sätt för att vinna inträde är av visar tecken på att ha gjort professionellt arbete. Det är dock mycket svårt att få ett proffskontrakt utan att vara i eget kapital redan. Det är därför öppen casting möjligheter är så viktigt att den blivande professionella skådespelaren. Håll kontakten med gjutning möjligheter i ditt område och annorstädes om du är beredd att arbeta på andra ställen.

• Ansöka om medlemskap kapital när du kan bevisa att du har gjort professionell skådespelare arbete. Detta innebär arbete som du fått betalning. Kontrollera detta, måste du skicka in kopior av ditt avtal och lönebesked. Att gå med eget kapital innebär att du kommer att kunna komma åt ledamotsdelen av deras hemsida och hitta information om aktuella agerar möjligheter i hela Storbritannien och Irland. Du kommer att kunna ansöka om fullständig yrkesroller och har en god chans att nu för lämpliga delar.