mynewspapers.net

Hur får man fläckar av tandproteserSom vanliga tänder, skall dina proteser rengöras och sköljas dagligen för att ta bort matrester och förhindra fläckar från drycker, livsmedel eller nikotin. Men proteser måste särskilda rengöringsmedel som skiljer sig från vanlig tandkräm. Moderna proteser är gjorda av plast, porslin och akryl. Dessa material är porös och tenderar att färgas lätt av vanliga livsmedel, vilket är varför du måste vara vaksam på att ta bort fläckar.

Instruktioner

• Skölj dina proteser med vatten efter varje måltid eller en drink att hålla partiklar från att landa på dem och färgning.

• Rengör dina proteser två gånger om dagen med en protes borste och protesen renare. Om din protes kit inte innehöll en protes borste, Använd en mjuk borste tandborste. Något annat kan repa ytan av tandproteserna. Du kan också använda diskmedel eller en mild tvål i stället för protes renare. Spruta ut en liten bit av tvål eller rengöringsmedel på din borste, blöt det med varmt vatten och skrubba tandproteserna, koncentrera sig på områden mellan tänderna och på synliga matrester.

• Blöt dina proteser varje kväll. Placera en bubblande blötläggning tablett i ett glas vatten (mängden vatten kan variera beroende på märket på protesen blöt), och tillåter proteser att sitta i lösningen hela natten. Om dina proteser har metall bilagor, kontrollera din tandvård blöt inte innehåller klor, eftersom det skulle vanära metallen. På morgonen, skölj dina proteser grundligt med vatten innan du placerar dem i munnen.

• Blöt dina proteser i en vinäger och bakpulver lösning en gång i månaden för att bli svårt att ta bort fläckar. Blanda ihop 1 dl vinäger och 1 msk bakpulver. Kan tandproteser i blöt i blandningen i fem minuter. Lägg till mer vinäger om det är nödvändigt att se till att vätskan täcker fullständigt dina proteser. Ta bort proteser och skrubba med en protes borste. Skölj i varmt vatten.