mynewspapers.net

Hur får man ett svenska pass

Hur får man ett svenska pass


Självklart kan du få ett svenska pass om du är en juridisk medborgare i Förenade kungariket, men du kan också vara kvalificerade för en engelsk pass under en handfull andra omständigheter. Om du är medborgare i ett brittiskt territorium, en brittisk medborgare som bor utomlands eller en brittisk skyddad person, du kvalificerar dig för ett svenska pass. Om din mor föddes i Storbritannien och du är födda efter den 1 januari 1983, kvalificerar du också automatiskt för ett svenska pass. För att erhålla ett svenska pass måste du fylla i pappersarbete och tillhandahålla tillräckliga bevis på identitet.

Instruktioner

• Fyll i en ansökningsblankett för passport. Du kan fylla i formuläret online, erhålla en från det lokala postkontoret (endast Storbritannien) eller begära att ett formulär skickas till dig antingen via telefon eller Internet. Samtal passport råd hotline på 0300-222-0000 eller klicka på länken "Begäran ett pass ansökan" i avsnittet resurser för att begära din form.

• Har din färdiga pass ansökan kontrasigneras av någon som har känt dig i minst 10 år, har giltiga irländska eller svenska pass och är villig att skriva hennes passnummer i formuläret. (Observera att detta endast gäller om du får ett nytt pass för första gången eller ersätter förlorade pass.)

• Få en förordning passfoto. Det måste vara 45mm hög med 35mm brett och bör vidtas mot en ren bakgrund. Du kan inte ha alla objekt i bilden eller något hindrar ditt ansikte, och du bör göra ett neutralt ansiktsuttryck med munnen stängd. Har din Counter undertecknare från steg 2 tecken och skriva "Jag bekräftar att detta är en sann avbild av [ditt namn]" på baksidan av varje passfoto.

• Ge bevis på din identitet. Om du bor i Storbritannien (eller är födda i Storbritannien och bor utomlands), kan du använda ditt nationella ID-kort och födelsebevis. Om du bor i en brittisk besittning kan du använda ditt nuvarande pass och födelsebevis.

• Samordna allt material som behövs och, tillsammans med relevanta ansökningsavgiften (se resurser), till ditt lokala postkontor att använda den "kontrollera och skicka" programmera om du bor i Storbritannien. Om du bor förutom UKEN, kommer ni att skicka allt material i dig själv.