mynewspapers.net

Hur får man ett personnummer online

Hur får man ett personnummer online


Det finns flera skäl en person kan behöva få en Social trygghet kort. Till exempel, om du aldrig har haft ett socialförsäkringskort och behöver få din första eller om du har förlorat din gamla kort och behöver få en ny att ersätta den. Gå online är lätt att fylla i ansökan och skicka den till lämpligt organ, men kom ihåg att en person är begränsat till tre ersättare kort i ett år och 10 under en livstid. Juridiska namn förändringar och andra undantag räknas inte mot dessa gränser.

Instruktioner

• Gå till Social trygghet hemsida och läsa instruktionerna konstateras under "få ett nytt eller ersättningskort."

• Skriv ut en ansökan formuläret SS-5 och slutföra per instruktioner.

• Samla de dokument du behöver för att fylla i ansökningsformuläret. Det finns olika alternativ och förklaringar till de dokument du behöver beroende på om du är vuxen eller barn--född i USA, utrikes födda, men en amerikansk medborgare eller en icke-medborgare. Du kommer också behöva identifiera om du ansöker om ett nytt kort, ersättningskort eller korrigeras kort. Alla nödvändig information kan hittas under ikonen märkt "Lär dig vilka dokument du behöver."

• Beroende på din status och vilka alternativ du väljer man olika former du behöver för att ansöka om en Social trygghet kortnummer. Dessa dokument varierar som en USA födelseattest eller ett pass för de amerikanska född och över 12 år gammal och du behöver även din amerikanska körkort eller tillstånd utfärdat icke-drivrutin ID-kort. Om du inte har dessa dokument kan du också använda en anställd ID-kort, skola ID-kort, sjukförsäkringskortet (inte en Medicare-kort), amerikanska militära ID-kort eller anta dekret. För icke-medborgare med tillstånd att arbeta från den avdelning av Homeland Security (DHS) ni kan ansöka om ett personnummer, men handlingar som styrker invandring, arbete stödberättigande, ålder och identitet. För att bevisa din USA invandringsstatus, måste du Visa din aktuella amerikanska invandring dokument, I-94, ankomst/avresa rekord som utfärdats till dig när du kom i USA. Om du är en F-1 eller M-1 student, måste du också visa ditt I-20, certifikat för att kunna erhålla nonimmigrant Studentstatus. Om du är en J-1 eller J-2 exchange besökare måste du Visa oss din DS-2019, intyg om behörighet för exchange visitor status.

• I många fall kan du maila din ansökan och originalhandlingar i för bearbetning. Dock bor om du i New York City storstadsområde, Las Vegas, Orlando eller Phoenix kan du behöva besöka din lokala Social trygghet kort Center i person. Dessa specifika office-postadresser visas på webbplatsen. Annars för en adress var att skicka din ansökan klickar du på den ikon som säger "Hitta lokala fältet Office" och sätta i ditt postnummer.