mynewspapers.net

Hur får man ett pass för en 2-årig

Hur får man ett pass för en 2-årig


Barn som är brittisk medborgare, brittiska utomeuropeiska territorier medborgare eller en brittisk utomeuropeiska medborgare har rätt att inneha ett brittiska pass. Du kan ansöka om pass för din två-år-gammal så länge du håller föräldraansvar för dem. Komma ihåg att det tar ca tre veckor för HM Passport Office att behandla ansökan, så om du behöver passet snabbare måste du använda Fast Track-tjänsten.

Instruktioner

• Få en kopia av ansökningsformuläret från ditt lokala postkontor eller slutföra den online på HM Passport Office webbplats. Komplett avsnitt 1, 2, 3, 4, 5 och 9, tillsammans med avsnitt 6 om det gäller dig. Dina uppgifter kommer inte att visas på din två-åriga pass men behövs för bakgrundskontroller.

• Se till att du signera formuläret i det avsedda utrymmet i avsnitt 9. Om du slutför formuläret online, kommer att HM Passport-tjänsten publicera en papperskopia ut till dig för du att underteckna och återsända.

• Tillhandahålla de handlingar som krävs för att bekräfta barnets identitet. Om din två-år-gammal föddes i Storbritannien, måste du kunna visa en full födelse eller adoption certifikat, men om de är födda eller antog utomlands kraven är något annorlunda – kolla guiden "Tillämpa för Passport" producerad av HM Passport Office för kriterierna för din specifika situation.

• Skaffa två identiska passfoton att följa ditt barns ansökan. Överväga att ha den bilden är tagen av en professionell fotograf att säkerställa en godtagbar bild. Alla passfoton måste mäta 35 mm av 45 mm, Visa motivets full ansikte och har vidtagits inom den senaste månaden. Men tillåter HM Passport Office viss flexibilitet för barn under fem, eftersom de inte behöver ha ett neutralt uttryck eller titta direkt på kameran.

• Har på baksidan av varje fotografi certifierade av en godtagbar person. De måste leva i Förenade kungariket, har en brittisk eller irländsk pass, vara ett professionellt yrke som undervisning eller lag verkställighet och har känt barnet i två år. De ska skriva meningen "Jag bekräftar att detta är en sann avbild av [namn]" på baksidan av fotografier och registrera dem, och bör också lägga till deras uppgifter i avsnitt 10 i ansökan.

• Lämna ansökan per post eller personligen på något postkontor eller en passport kundtjänst. Om du betalar per post, kan du betala med kreditkort, betalkort eller check, medan om du lämna in ansökan personligen kan du också använda en postanvisning eller kontanter. Från och med maj 2013 kostar ett barns första passet £46.

• Boka tid på en passport kundtjänst att använda Fast Track-tjänsten om du behöver passet snabbare. Lämna in din ansökan på detta sätt borde innebära att du får passet inom sju dagar. Detta är det snabbaste sättet att erhålla din två-åriga pass, eftersom ansökningar om ett barns första passet inte kan använda tjänsten samma dag premien.