mynewspapers.net

Hur får man ett pass eller ID-kort från regeringen

Hur får man ett pass eller ID-kort från regeringen


Om du planerar att resa utomlands, glöm inte att ansöka om pass eller passport kortet. Ett pass, ibland refererad till som en passport bok, används för att ange främmande länder och ange nytt USA av luft, mark eller vatten. Ett pass kort som ser ut som ett ID-kort, kan endast användas till att ange nytt USA av mark och vatten endast från Bermuda, Västindien, Kanada och Mexiko. Under 2008 utfärdades mer än 16 miljoner pass och kort pass i USA Även om passport-ansökningsprocessen kan tyckas långtråkig, följande instruktioner noggrant kommer att bidra till en smidig process med några förseningar.

Instruktioner

• Fylla i en ansökan. En passport-program, eller Form DS-11, kan fås online från US Department of State eller från en regional passport byrån eller acceptans anläggning. Beroende på platsen, kan accepter innehålla en mängd olika ämbetsverk, inklusive postkontor, bibliotek och tingshus. Vara försiktig med att hoppa över frågor och svara sanningsenligt. Med falsk information om ett pass ansökan är olagligt och kan resultera i allvarliga påföljder. Inte skriver.

• Få fotografier. Två identiska fotografier måste skickas in med ansökan. Vissa accepter är utrustade för att ta foton; andra är inte. Många återförsäljare med en foto-avdelning tar passport och passport-kort bilder mot en avgift. Pass- och passport-kort bilder har specifika krav. Om du skickar in dina egna bilder, vara noga med att kontrollera de kvalitetskrav som av utrikesdepartementet för att undvika förseningar.

• Lokalisera medborgarskap dokument. Vid ansökan om pass, du kommer bli ombedd att styrka medborgarskap, så har dokumentet redo. Om du är född i USA, räcker en gamla pass eller certifierad födelsebevis. Om du är född utanför USA, en certifikat av medborgarskap, kommer naturalisering eller födelse utomlands att behövas. Om du inte hittar din födelseattest, kontakta registrera Deeds kontoret på tingshuset i länet för din födelse för instruktioner om hur du skaffar en bestyrkt kopia.

• Upprätta relation till barn. Underåriga reser utomlands måste ha tillstånd från båda juridiska föräldrarna att få ett pass. Om du reser med eller arrangera för resor för ett barn, måste du bevisa din relation till barnet. En födelseattest, födelse-utomlands rapport eller anta dekret namngivning båda föräldrarna kommer att krävas. Om en av föräldrarna är avliden eller en domstol har tillåtit en förälder att resa med en förälder eller vårdnadshavare, kan en dödsattest eller domstolsbeslut vara nödvändigt.

• Lämna in din ansökan. Första gången avslutade passet och passport-kort program och nödvändig dokumentation lämnas in personligen i en regional passport anläggning eller godtagande byrå. Vissa acceptans organ kräver en avtalad tid. Ringa i förväg. Föräldrar måste tillämpas med underåriga barn och underteckna ansökan. Om en förälder inte kan vara närvarande, måste en notarie ge sitt samtycke lämnas in. När du skickar dokumentation, kommer du bli ombedd att styrka din identitet. En tidigare pass, körkort, militära eller statliga identifiering eller naturalisering certifikat kommer att krävas. När alla handlingar är i ordning, kommer du att ges en ed och uppmanas att underteckna formuläret. Avgifter är återbetalningsbara. Tillämpa tidigt; det genomsnittliga passet tar sex veckor att behandla.