mynewspapers.net

Hur får man en sur lukt ur dina handdukar

Hur får man en sur lukt ur dina handdukar


När du kliver ur duschen eller badkaret, fräsch och ren, bara för att hamna torkning av med en syrlig lukta handduk, kan det vara ganska obehagligt. Med varje användning, är handdukar utsatta för många saker som bidrar till den otäcka syrlig lukten. Döda orsaka hudceller, smuts, fukt och mögel en handduk att gå från ren till illaluktande inom bara några dagar. Täta och ordentlig tvätt är det bästa sättet att hålla handduken lukt borta, finns det andra saker du kan göra för att hålla handdukar fräschare längre.

Instruktioner

• Tvätta sura att lukta handdukar i hetaste vattnet tillåts. Lägga till den normala mängden tvättmedel i tvättvattnet tillsammans med 1 kopp bakpulver. Bakpulver är en naturlig deodoriser som kommer att fräscha upp dina handdukar samt få dem att känna mjukare.

• Häll 1 kopp vit vinäger i vattenbehållaren din tvätt maskin som det fyller för sköljningen. Inte bara kommer att vinäger ytterligare fräscha handdukar det också håller färgerna ljusa och mjukar upp fibrerna.

• Placera din rena handdukar i torktumlaren med en återanvändningsbar doftande torktumlare väska. Lavendel eller vanilj är milda dofter som lägger en behaglig doft till handdukar.

• Fyll en sprayflaska med vit vinäger och hålla den i badrummet. När du hänga din handduk att torka efter ett bad eller dusch, ge handduken en ljus spritz vinäger att fräscha fibrerna och förhindra mögel utveckling. Lukten av vinäger kommer att försvinna när handduken torkar.