mynewspapers.net

Hur får man en röd vin fläck av en skinnsoffa

Hur får man en röd vin fläck av en skinnsoffa


Rött vin är en svår och envis fläck att ta bort från alla typer av material. När det gäller skinnsoffor, kan spilla en sur dryck som rött vin orsaka en permanent fläck om du misslyckas med att agera snabbt. Att få en röd vin fläck av en soffa är lätt om fläcken inte ange och absorberas i läder, men det kräver tid och omsorg att effektivt ta bort fläcken och skydda soffan.

Instruktioner

• Torka bort överflödig vätska med en svamp eller trasa. Gnid inte utsläppet i soffan som som kommer att uppmuntra den porösa massan av läder att suga upp fläcken, vilket gör det omöjligt att ta bort.

• Fyll en ren strumpa med en till två koppar salt. Knut lagring på toppen så att saltet inte undgår. Placera lagring direkt på fläcken, mild påtryckningsmedel för ett par minuter. Lyft av djurtätheten för att se hur fläcken som lyfts och vätskan som strukits ur soffan.

• Få en skål med ljummet kranvatten och blot fläcken med en ren trasa. Blot från utsidan av fläcken flyttar inåt. Igen, inte gnugga fläcken, som som kommer att uppmuntra den att ställa in. Om fläcken är fortfarande synliga, upprepa steg 2 och 3 tills fläcken försvinner. Placera flera rena pappershanddukar på området, och tillåta dem att sitta i flera timmar att torka. Om fläcken vägrar att tas bort, är det en indikation på att den är inställd, vilket innebär att du inte kommer att kunna ta bort det utan professionell hjälp.