mynewspapers.net

Hur får man en mögel lukt ur torktumlaren

Hur får man en mögel lukt ur torktumlaren


När en unken lukt finns i torktumlaren, är det oftast ett tecken på att du har mögel någonstans i torktumlaren. Detta kan komma som ett resultat av att glömma bort våta kläder i torktumlaren med stängd dörr eller från upprepad exponering för möglig tyg, såsom illaluktande handdukar. Oavsett anledning är det viktigt att ta bort lukten så varken det eller mögel överför till din ren tvätt. Regelbunden rengöring och vård med enkla produkter från hemmet kan hålla din torktumlare luktar ren.

Instruktioner

• Använd gummihandskar att hålla huden från att bli torkade ut av blekmedel lösningen du göra för att rengöra mögel lukt ur torktumlaren. Blanda 1/2 kopp blekmedel med 1 gallon varmt vatten i en hink och swish runt för att blanda två ingredienser.

• Torka på insidan av torktumlaren med en ren trasa och blekmedel lösningen. Rengöra insidan av torktumlare dörren, samt, sedan lämna dörren öppen så att insidan kan lufttorka.

• Häll outspädd ättika i en sprayflaska. Lägg några gamla handdukar platt på en arbetsyta. Spraya handdukar med vinäger så de är blöta men inte droppar.

• Placera vinäger-besprutas handdukar i torktumlaren och torka dem. Som handdukar tumla runt i torktumlaren ättika dödar alla återstående mögel och frigör din torktumlare av mögel lukten.

• Ta bort den torkade handduken och lämna din torktumlare dörren stödd öppen luft ut.