mynewspapers.net

Hur får man en gratis business kreditupplysning

Hur får man en gratis business kreditupplysning


De säger det finns inget sådant som en gratis lunch och detsamma kan sägas om business kreditupplysningar. Förutom Experian och Equifax, som är de stora kredit rapport organ, finns det en uppsjö av företag som erbjuder gratis rapporter att locka dig till att använda deras tjänster. Den utsträckning som dessa gratis rapporter göra jobbet för dig beror på om du behöver en grundläggande kreditvärdering, eller mer detaljerad information.

Instruktioner

• Besluta vad du behöver kreditupplysning företag för. Kan du enkelt kontrollera en kredit grad fora räkning över, eller kanske du vill ha mer detaljerad information om ett företags räkenskaper för de senaste fem åren. Gör en lista över alla frågor du har om företaget: du måste matcha dessa med den information som erbjuds i en gratis rapport.

• Överväga hur många rapporter du behöver. Till exempel, om du funderar på köpa en verksamhet kan du titta på flera företag i samma sektor. Om du vill få en gratis rapport för var och en, måste du att utarbeta en forskningsstrategi.

• Sök online kredit gratis rapporter. Kolla in vad varje företag erbjuder gratis rapport och bokmärke webbplatser. Innan du anger data, se till att du vet hur var och en fungerar: vissa företag kommer att kontakta dig via telefon när du begär en rapport och du får inte gratis rapport om du inte anger ett telefonnummer. Också, vissa företag bara skicka rapporter till en business e-postadress. Kom ihåg att de flesta företag erbjuder endast en gratis rapport.

• Ladda ner någon exempelrapporterna erbjuds. Experian föreskrivs exempelvis en exempelrapport så du kan se vad dess rapporter omfattar. Det erbjuder också en gratis testperiod, men du måste ringa dem och lämna alla dina uppgifter först.

• Läs resten av varje webbplats. Kolla in kredit rapport avgifterna och paket. Om du behöver mer information än en gratis rapport erbjuder, avgöra vilka av de kredit rapport företag som passar dina behov bäst och erbjuder det bästa värdet för pengarna.

• Beställ en gratis rapport från en bokmärkt webbsida erbjuder tjänsten, eller flera webbplatser om du behöver mer än en.

• Använd samma process om du vill ha en kreditupplysning för eget företag. Business finance experter råder företagare att regelbundet kontrollera kreditupplysningar innehas av kredit. I denna situation är det förmodligen värt att betala för tjänsten, speciellt om du behöver regelbundna uppdateringar.