mynewspapers.net

Hur får man barn att dricka mjölk ur en kopp efter avvänjning

Hur får man barn att dricka mjölk ur en kopp efter avvänjning


Vart tog tiden vägen? Du fick just ditt barns utfodring rutin, och nu ditt barn är redo för hans nästa milstolpe: dricka ur en kopp. Enligt experter som health.nsw.gov, flaskmatning kan orsaka problem för din baby, som karies, tand infektioner, tandvärk, öra infektion från att dricka liggande ner och mineral brister från att inte ha tillräckligt variation i kosten. Innan du vet det, din flaska-uppvärmningen dagar kan vara ett minne blott, och din lilla en kommer att dricka ur en kopp.

Instruktioner

Hur får man barnet att dricka mjölk ur en kopp efter avvänjning

• Avgöra om ditt barn är redo att börja dricka ur en kopp. När ditt barn kan sitta upp själv, försöker mata själv eller håller flaskan med händerna när man dricker det, är han redo att börja dricka ur en kopp. Detta kan inträffa vid 6 månaders ålder, eller i 9 månader.

• Välj ditt barns första cup. En perfekt baby cup är liten, ljus, har två handtag på sidorna är lätt att rengöra och helst gjord i okrossbar plast. Välj ett i en färg som ditt barn verkar föredra eller som visar en karaktär som hon verkar älska. Detta kommer att göra det lättare för henne att acceptera övergången till att använda sin första cup, i stället för bekant flaskan.

• Fyll koppen med 1 eller 59,1 ml bröstmjölk eller formel. Börja ersätta en flaska utfodring med dricka ur koppen. Välja ditt barns minsta-favorit utfodring.

• Sitta vid ditt barn medan du dricker ur en kopp. Gör detta utfodringen tid en limning tid och möjlighet för barnet att lära genom exempel.

• Erbjuda mjölk eller formel till ditt barn. Håll koppen med båda händerna och sakta hjälpa hennes drink innehållet i koppen. Ha tålamod och uppmuntrande under denna tid. Ha en handduk nära till hands och försiktigt rengöra alla spill eller mässar. Med mer tid, kommer ditt barn börja försöka håll koppen och föra den till hennes läppar själv. Låta henne göra det, och fortsätta att vara tålmodig och uppmuntra henne när hon gör det rätt.

• Vara konsekvent. Fortsätt att försöka få barnet att dricka från en cup för hela utfodring. Inte byta till en flaska om barnet blir upprörd eller inte fånga den. Du kan alltid mata honom en flaska senare, om han blir hungrig igen.

• Sluta sätta ditt barn i säng med en flaska. Detta är inte en god vana och måste brytas, för att få bebisen att framgångsrikt övergången från flaska till mugg. Du kan läsa honom en berättelse, sjunga för honom eller klippa honom. Om ditt barn är van vid att få en flaska vid sänggåendet, och det är svårt att få honom för att somna utan det, skicka honom till mormors för en helg. En annan vårdgivare och en annorlunda miljö kan göra förändringar lättare för barnet att acceptera.

• Börja erbjuda ditt barn andra drycker från en kopp. Du kan ge ditt barn andra saker att dricka, enligt hennes ålder. Från 6 till 9 månader är vatten ett bra alternativ. Från 9 månader och äldre, helmjölk och saft utspädd med vatten är bra val. Erbjuda ditt barn dessa drycker i hennes nya cup. Detta kommer att vänja henne med det, plus att hon kommer att träna de muskler som hon behöver för sin utveckling. Enligt Dr Linda på pediatricadvice.net, dricka ur en kopp "Lär samordning och stärker musklerna i munnen som är nödvändiga för framtida tal utveckling."

• Börja gradvis ersätta resten av matning med cup. Målet är att avsluta denna övergång när ditt barn är ett år gammal.