mynewspapers.net

Hur får jag min turturduvor att stoppa parning?

Hur får jag min turturduvor att stoppa parning?


För många fågelskådare göra turturduvor en idealisk husdjur på grund av sina vackra färger och socialt beteende. Namnet "dvärgpapegoja" härrör från fågelns starkt band till andra turturduvor, och de långa perioder under vilken Parade turturduvor spendera uppe tillsammans. Trots sin skönhet och kärlek, kan de vara överväldigande med deras överdrivna parning vanor som leder till avkomma. Dessutom leder mer avkomma till ökat buller, lukt och mindre utrymme i fåglarnas bur. Lyckligtvis kan du använda flera säkra sätt att få turturduvor att stoppa parning.

Instruktioner

• Ta bort alla häckande material och avel lådor. Även om den kvinnliga dvärgpapegoja kan fortfarande lägga ägg på i buren våningen, kläcks de sannolikt inte.

• Begränsa mängden dagsljus. Låt inte turturduvor mer än 10 timmar solljus per dag. Täcka i närheten windows eller täcka deras bur med en mörk plåt att begränsa mängden ljus de får. Långa dagar utlösa allmänt parning villkor bland turturduvor. Försök att få turturduvor så mycket sömn som möjligt.

• Flytta buren till ett annat område. Det kommer att ta turturduvor tid att anpassa sig till den nya inställningen. Flytta buren var två veckor innan turturduvor anpassa sig till den nya inställningen och återuppta deras parning vanor.

• Separera hanarna från honorna. Placera de manliga turturduvor i en bur och honorna i en annan. Handla en manlig dvärgpapegoja för en kvinnlig dvärgpapegoja om du inte kan hålla en andra en. En annan livskraftig strategi är också enkel: hålla bara Honor.

• Ta din kvinnliga dvärgpapegoja till veterinären. för hormonell terapi för att förhindra ägglossning. Vaccinet kan vara dyrt, men det kommer att fungera som en födelsekontroll alternativ att förhindra ytterligare parning.