mynewspapers.net

Hur får jag min choklad Lab att sluta bita?

Hur får jag min choklad Lab att sluta bita?


Choklad labs, en del av rasen Labrador retriever, kommer från arbetande hundar uppvuxna i Newfoundland att jaga och hämta spel. Även om någon hundras kan uppvisa mouthiness, spela bita och en tendens att använda deras mun för att utforska, labradorer avel ökar deras tendens att hålla saker i munnen. Större hundar, till exempel 55 till 75 pund Labrador retriever, presentera en verklig fara för att göra skada även utan avsikt att skada personen.

Instruktioner

• Kontakta din veterinär för en undersökning och remiss till behavioristiska om din hund biter på aggressiva sätt eller tillfogar bites att bryta eller punktera huden. Följ den personlig utvärdering och utbildning av en beteendevetare för att stoppa aggressiva bita, vare sig på grund av temperament, smärta svar, medicinska tillstånd eller andra allvarliga frågor.

• Instruera alla familjemedlemmar och vänner att undvika några spel eller spela som inbegriper eller hetsa hunden att använda sina tänder eller spela bita. Undvika bogserbåt spel tills alla bitande upphör.

• Eliminera förstärkningar för bita genom att ge ett högt yelping ljud sedan ignorerar hunden. Sluta spela och all kontakt för att lära hunden att sätta tänderna på en person resulterar i ingen uppmärksamhet eller spela.

• Undervisa din hund ett kommando för att stänga sin mun. Tala om för hunden att sitta, hålla hundens krage i ena handen, Använd din andra hand att hålla munnen försiktigt stänga för 10 till 15 sekunder och säger "Stäng munnen" i en hög glad ton. För hundar som motstår utbildning, överväga att använda en huvudet stannat för att stänga munnen, Animal Humane Society föreslår. Upprepa övningen 5 till 8 gånger varje dag i en vecka tills hunden inte längre behöver kragen hölls och visar inget motstånd.

• Använd kommandot "Stäng munnen" när hunden kommer redo att bita eller sätter sin mun på en person. Prisa genom att säga "bra nära." Hålla koppel på hunden till kontroll eller lägga in ner ståndpunkt om det ignorerar kommandot.

• Delta i lydnad klasser, om möjligt, och göra lydnad lektioner hemma för 10 till 15 minuter två gånger om dagen. Fortsätta lydnad utbildning som hjälper kontroll av din hund och gör efter dina kommandon i alla situationer, inklusive bita, del av hundens rutin.

• Spela fetch med din hund att använda dess naturliga hämtar instinkter för att tillhandahålla lämplig motion och ett utlopp för att använda sin mun. Tillhandahålla säkra tugga ben och leksaker som ger hunden ett utlopp för tugga.