mynewspapers.net

Hur du visar 110 filmnegativ

Hur du visar 110 filmnegativ


110 film patronen introducerades av Kodak 1972, och innehåller en spole av 16mm film för stillbildsfotografering. På tiden erbjöd det en nästan idiotsäkert sätt att läsa in en kamera utan hassle av fästa filmen ledare till en utnyttjandet spole, som med 35mm single-lins reflex kameror. När utvecklat, är 110 filmnegativ skuren i strimlor, var och en innehåller fyra ramar. En 24-exponering patron av 110 film skulle utvecklas till sex negativa remsor. Som tittar på filmnegativ kräver en lightbox och en juvelerare lupp eller förstoringsglas.

Instruktioner

• Placera ljusbord på en plan yta på en bekväm höjd för visning. Anslut den elektriska sladden och slå på rutan med växeln i sidan eller ryggen utkanten.

• Dra på ett par bomullsvantar att hålla fingertoppen oljor och smuts från kladdar 110 negativen.

• Plocka upp en remsa av 110 negativ i kanterna och placera strip-sidan ner (tråkig sida) ljus ombord. Den blanka sidan av remsan bör vara ansikte upp att negativen är orienterade i riktning där varje bildruta sköts.

• Visa negativen på remsan med en juvelerare lupp eller förstoringsglas. Varje bildruta på strip är numrerade för enkel referens för att avgöra vilka ramar ska skrivas ut.