mynewspapers.net

Hur du väljer sten Carving verktyg

Hur du väljer sten Carving verktyg


Sten carving är en lång, mödosam process med många verktyg. Vart och ett av verktyg som utför en annan funktion. I många av de senare stadierna av carving raderar varje efterföljande verktyg markerar av verktyget tidigare. Form, storlek och hårdhet av sten du använder bidrar till att avgöra vilka verktyg du väljer för ditt arbete. Det finns många fler carving verktyg på marknaden än något en person kommer att behöva använda för ett projekt. Prova på olika verktyg och metoder för carving att ta reda på vad som fungerar bäst för dig.

Instruktioner

• Välj en såg som passar din sten typ ta bort stora delar av överskottet rock. Hårdare stenar som granit och marmor kräver vanligtvis motorsågar. En mindre hand såg, som ett nyckelhål eller coping saw, kan användas för mjukare material som alabaster och täljsten.

• Välj ett pitching verktyg med en hammare till grov ut din bit av stenen. Detta är processen att skära bort stora bitar av rock. Desto tyngre din sten är, desto tyngre bör din hammare. De flesta hammare används för sten carving är tillverkade av stål och väger 2 till 4 pounds.

• Lägga till flera typer av mejslar i musiksamlingen verktyg. Det finns punkt, platt och tand stämjärn av olika storlekar. Var och en utför en annan funktion, så experimentera för att hitta en som bäst passar din teknik, din design och den ursprungliga formen och storleken på din sten.

• Experiment med olika grader av raspar och filer. Filer kallas ibland för rifflers. Ju grövre betyget är, ju större tänderna. Hårdare stenar kan kräva en grov fil för att den första jämna medan mjukare stenar kan starta med en finare sort.

• Välj ett hårdmetallspets verktyg inklusive stämjärn, filer och raspar för granit carving. Förmodligen behöver du elverktyg som Tryckluftshammare eller mejslar också. Granit är den svåraste typen av rock och behöver de tyngsta plikt verktyg som finns.