mynewspapers.net

Hur du väljer rätt Damernas hatt

Hur du väljer rätt Damernas hatt


Kom regn eller glans, är en hatt en funktionell modeaccessoar. Det ska skydda dig från bländning av solen när det är varmt, hålla dig varm och torr när det är kallt, lägga avslutande elegant touch till en outfit, och ännu bättre, dölja en dålig hår dag. Om du tillhör dem som tycker att hattar inte passar dig, är du fel. Alla kan bära en hatt. Det är bara en fråga om att hitta de hattar som du känner dig bekväm i. Här är några tips för att välja rätt Damernas hatt.

Instruktioner

• Matcha din hatt till din ansiktsform. Om du har tur nog att ha en oval ansiktsform, kan du bära någon hatt stil. Om din ansiktsform är fyrkantig sedan fast kurviga hattar som mjukar upp din ansiktsform och hattar med uppvikta brims. Runda ansikten passar längre hattar med brett brätte bärs på en vinkling som hjälper förlänga ditt ansikte. Alternativt, om du har ett längre ansikte och hög panna, undvika höga hattar och bära brädden låg. På samma sätt om ditt ansikte är hjärtformade, undvika någon hatt som framhäver din panna.

• Överväga din höjd och kroppsform. Taller kvinnor kan bära stora hattar medan mindre kvinnor bör hålla sig till mindre hattar. Om du är bottom-tung, kommer en bredare hatt att jämna ut din siluett och avleda uppmärksamheten från din underkroppen. Om du är framtung, kommer att smalare hatt stilar göra dina axlar och bröst ser smalare. Oavsett vad din höjd eller form, aldrig bära en hatt med ett brätte bredare än dina axlar.

• Välj en hatt färg som kompletterar din hudton. Om du har mörka eller olivolja hud och/eller cool färga, välja neutrala färger som svart, marinblå, sandiga toner, grå och vit eller ljus purpur och blues. Om du har en varm färg, gå för brun, beige, kamel och olivgrön. Om din hud har en rosig nyans, kommer att hattar i rosa eller rött se bra.

• Överväga din outfit och tillfälle. En avslappnad hatt brukar gå med en formell klädsel och vice versa. En stor plumsa stråhatt går bra med en lång floaty sommarklänning medan en fedora eller piller box hatt ser bättre med en smartare, mer skräddarsydda ensemble. Om din outfit är vanligt, kan du jazz det upp med en färgglad eller mönstrad hatt men om din outfit funktioner massor av utskrifter och krusiduller, satsa på något mer enkel för huvudet. Och alltid försöka samordna dina färger.

• Använd rätt hatten under rätt säsong. Hålla din stickade, filt eller sammet hattar för vintern och lätta halm eller canvas hattar för sommaren.