mynewspapers.net

Hur du väljer kondensatorer för delningsfilter

Hur du väljer kondensatorer för delningsfilter


Att välja rätt komponenter när du bygger en ljudanläggning kan ha en stor inverkan på systemets prestanda. Det räcker inte med att du har en high-end audio spelaren som skickar en kristallklar signal till högtalarna om högtalarna inte vet hur man spelar det ordentligt. Högpresterande ljudsystem använder delningsfilter för att separera de frekvenser som går till varje högtalare, se till att varje talare får endast de frekvenser som den kan hantera. Kondensatorer är den enklaste formen av högfrekventa delningsfilter eftersom de filtrerar ut ljud under en viss frekvens, kallas crossover frekvensen.

Instruktioner

• Kontrollera talarens specifikationer blad för att ta reda på den rekommenderade frekvens spänner för högtalaren. Crossover måste eliminera någon frekvens under minimum av talarens frekvensområde, så att kommer att erbjudas minst användningsfrekvens crossover.

• Gå till webbplatsen Grundläggande bilelektronik ljud (se referenser) och bläddra ner till online kalkylatorn.

• Ange din Högtalarimpedans i fältet "High Frequency impedans".

• Lämna fältet "Lågfrekventa impedans" Tom, eftersom det används för att beräkna värdet spolarna används för låg-pass filter.

• Infoga crossover frekvensen i fältet "Crossover frekvens" och klicka på "Go figur." Värdet för kondensatorn du behöver kommer att visas i Kalkylatorn.