mynewspapers.net

Hur du väljer en kortison kräm

Hur du väljer en kortison kräm


Kortison kräm används för att behandla en mängd olika medicinska sjukdomar, inbegripet villkor för artrit och hud som eksem. Generellt hjälper det att minska inflammation och klåda samband med dessa villkor genom att applicera den direkt till huden. Kortison kräm säljs både över disk och genom recept från en läkare beroende på styrkan av steroider i grädden.

Instruktioner

• Köpa hydrokortison kräm eller salva från apoteket att behandla milda former av eksem och andra hudåkommor om rekommenderas av din läkare. Hydrokortison är den enda typ av kortison som kan köpas med ett recept från en läkare. Din läkare kan föreslå försöker denna form av kortison kräm för att se om lindrar dina symtom före förskrivning en starkare form av steroider.

• Plocka en recept kortison kräm av steroider att behandla mer allvarliga sjukdomar, såsom artrit eller allvarliga hudåkommor. Denna typ av recept används vanligtvis endast när over-the-counter kortison krämer inte har varit effektiva eller om dina symtom är särskilt allvarliga. Det finns en mängd olika styrkor av receptbelagda kortison grädde beroende på känslighet i huden och typ av villkor du lider.

• Bestäm lämplig typ av kortison kräm baserad från din kropp som du kommer att tillämpa grädden. Over-the-counter kortison kräm används allmänt att behandla hudsjukdomar som eksem som sker på känsliga delar av kroppen såsom ansiktet och könsorganen. Starkare recept kortison krämer är oftast säkra för användning på bålen, armarna och benen oavsett vilken typ av tillstånd som behandlas.

• Gäller bara delarna av kroppen påverkas av villkoret du behandlar, oavsett styrkan i krämen som du plocka de rekommenderade mängder kortison kräm. Långvarig exponering för kortison grädde över flera månader eller år kan orsaka för tidigt åldrande och förtunning av huden. Kortvarig användning av kortison grädde bär inte betydande biverkningar, men gallring av hår där grädden appliceras och missfärgning av huden är också möjliga.

• Undvik att använda starkare typer av kortison kräm används för behandling hos barn. Du bör kontakta din läkare för att hjälpa plocka lämpliga styrkan av kortison grädde beroende på barnets ålder, samt rekommendationer för antihistaminer att användas tillsammans för att minska klåda. I sällsynta fall, kan kortison hämma tillväxten hos små barn.