mynewspapers.net

Hur du uppdaterar en 1960-talet era kvistig furu den

Hur du uppdaterar en 1960-talet era kvistig furu den


Kvistig furu paneler och möbler var gemensamma val för Familjerum, hålor och vardagsrum på 1960-talet, som många husägare kände stil lånade en avslappnad, rustika luft. Nuförtiden, men utseendet visas helt enkelt daterad och det kan ge ditt hus en äldre känsla, att göra alla dina möbler ser något ställe och gammaldags. Lyckligtvis kan du uppdatera en unpleasantly retro kvistig furu den utan att göra en dyr större översyn av hela rummet. Färg kommer att omedelbart förvandla och döljer pine paneler och möbler.

Instruktioner

• Täck golvet och alla unpaintable möbler i arbetsrummet med damm lakan. Ta bort maskinvara från möbler som du planerar att måla.

• Band utanför krona gjutning och bottenplatta av rummet med målartejp. Blanda 1/4 kopp trinatriumfosfat med 1 gallon vatten. Satte på gummihandskar och använda lösning för att torka av alla möbler och vägg paneler som du planerar att måla. Låt bitarna till luft lufttorka.

• Sand möbler och vägg paneler du planerar att måla med en elektrisk slipmaskin och 60-slippapper. Upprepa med 120-grus och 220-grus. Dammsuga upp allt damm från slipning.

• Söka varje bit av möbler för små hål i kvistig furu, som tall ofta har små knölar och nicks. Medan du förmodligen slipas bort de flesta av dem, använda trä kitt på de som du hittar. Applicera trä kitt med en spackel och sedan sand dem.

• Prime varje bit av möbler och vägg panel med en oljebaserad grundfärg med en 3-tums nylonborste eller en paint roller. Låt primern torka i minst tre eller fyra timmar.

• Måla allt trä paneler en enda grundläggande färg som varm vit, grädde eller smörig gul. Måla möbler liknande färger, eller färger som kommer att bättre matcha din inredning, såsom blått eller rött.

• Låt färgen torka över natten och applicera ett sista lager till alla bitar och paneler. Låt dem torka igen över natten. Installera ny hårdvara på möblerna helt uppdatera den.