mynewspapers.net

Hur du testar din mobiltelefon signalöverföring

Hur du testar din mobiltelefon signalöverföring


Mobiltelefonitekniken kan mobila användare nästan direkt kontakt med andra människor, antingen på en annan mobil eller en fast telefon. Dock den signal som gör sådana anslutningar vara gjorde faktiskt resor en lång väg och genom ett antal steg. Mobiltelefon företag har ett system för överföring enheter som tillåter mobiltelefon signaler vidarebefordras mellan enheter.

Instruktioner

• Aktivera din mobiltelefon. Den kommer att försöka upprätta en anslutning med den närmaste basstation som används av din tjänsteleverantör. Vanligtvis anger en rad barer överst på skärmen styrkan på signalen telefonen tar emot.

• Slå numret för den mottagande enheten du vill ringa. Detta börjar överföringen av signaler mellan enheter som går via tjänsteleverantörens överföring system.

• Överväga att det första steget en mobiltelefon signal går igenom är till tjänstproviderns basstation. En antenn upptäcker signalen och vidarebefordrar det - antingen genom en fast kabel eller via mikrovågsugn överföring--till nästa etapp, byta centrum.

• Vara medveten om att nästa steg i överföringen processen, byta centrum, där faktureringsuppgifter för samtal eller textmeddelanden loggas. Byta centrum är navet i överföringen. Signalen omdirigeringar till basstationen närmast den mottagande enheten. Det kan göra detta via ett antal stationer, med antennen varje vidarebefordrar signalen till den nödvändiga stationen. Detta görs via kabel eller mikrovågssystem överföring.

• Tala med den person vars nummer du har ringt när uppkopplingen och de acceptera samtalet. Även de avstånd och processen kan verka omfattande, innebär kommunikationsteknik att signalen når den mottagande enheten i några sekunder.