mynewspapers.net

Hur du tar rynkor & veck av konst på papper inramningSkrynkliga konstverk kan uppstå av flera eller skäl, såsom regn skador, översvämma skador, överdriven hantering eller transport eller även fattiga inramning. Oavsett orsak rynkor i teckningen, det finns en enda följd: din konst ser illa ut. Fastställande av dessa rynkor bör vara en omedelbar företag så snart du upptäcker problemet. Lyckligtvis är förfarandet nästan kosta gratis och lätt att göra.

Instruktioner

• Fyll en stor kastrull med vatten och ta potten till en koka. Ta bort papper ramen av konstverk genom att försiktigt dra bort tillbaka styrelsen. Om detta är tejpade på plats, placera ugn handskar på händerna och håll avsnittet tejpade över ångan från potten. Detta ska lossa tejpen och att du lossnar det försiktigt.

• Ta bort bilden och placera den om 1-1/2 till 2 fot över ångande potten. Håll de övre och nedre kanterna av konstverk tätt och dra bara en liten bit med händerna när du flyttar bilden över ånga. Gör detta tills alla rynkor har tagits bort.

• Placera omedelbart fuktig bilden på en hård, platta slät yta som är större än själva bilden. Täcker av masonit eller skrot linoleum är utmärkt för detta. Placera en annan liknande yta på bilden. Clamp varje hörn av materialet ordentligt stängda och placera en tung bok ovanpå brädorna. Lämna denna natten.

• Skruva loss klämmorna och ta bort den tung bok. Ta långsamt bort styrelsen. Använd en bit cardstock lyfter konsten nästan som du vända en pannkaka med en spatel. Placera konsten tillbaka i ramen. Säkra papper tillbaka ombord på baksidan av ramen med maskeringstejp. Torka av ytan av styrelser du använde för att trycka med en pappershandduk för att se till att de är torra. Placera hela bilden, ram och allt, in i styrelser och set tunga boken tillbaka på toppen av det för en annan full dag.