mynewspapers.net

Hur du tar de bästa Surfing bilderna

Hur du tar de bästa Surfing bilderna


Surfa själv är en konstform och surf fotografens uppgift är att fånga grace och stil som våg ridning förkroppsligar. Om det kan vara svårt, med tid och praxis (samt rätt utrustning), en amatörfotograf kan lära sig att ta bra surf bilder.

Instruktioner

• Montera rätt utrustning. För skjutning på mark, en tillförlitlig digital eller film är kamera ett måste. Surfline foto redaktör Larry Moore rekommenderar kraftfullt Canon EOS1V, som kan kopplas ihop med en mängd olika linser. Ett teleobjektiv, som Nikkon Zoom Nikkor, kan du ta lång räckvidd detaljerade skott, medan breda vinklade objektiv som Canon EF, kan införliva mer bakgrund (till exempel linjen upp) i ditt skott. Dessutom kommer ett stativ hjälpa stadig ditt skott, speciellt om du skjuter på långa avstånd, eller om du använder en snabb slutartid. Skytte från vattnet kräver specialutrustning. Surf fotografen Ryan Cardon antyder både "peka och skjuta" undervattenskameror som Pentax Optio, samt mer komplexa systemkameror (som kan utnyttja en mängd olika linser och filmer), som Nikons och kanoner. Han tyder dock på att om du använder en SLR-kamera, hålla den torr med ett undervattenshus.

• Skjuta från land. Ställ in ditt stativ i en plats som ger dig fri utsikt över motivet. En lång teleobjektiv ger dig fler alternativ för där du kan ta dina bilder (dvs på sanden, på parkeringen, från en utsiktspunkt långt borta). Men om du inte har en lång lins eller ett stativ, då vara påhittig. Ta dina bilder nära till åtgärden som du kan, sådan som på en brygga eller en brygga. Vara medveten om ditt ämne. Om du fotograferar en snabba shortboarder, var beredd på en hel del snabba rörelser. Använda en kamera med en hög slutarhastighet och möjlighet för att ta snabba skurar av bilder. Håll dina bilder fräsch och varierad. Ändra din position, använder olika kameravinklar eller till och med olika vågförhållanden för att diversifiera dina bilder.

• Skjuta från vattnet. Placera dig själv på eller nära den våg som surfaren försöker rida. Till exempel, positionera dig antingen på axeln på vågen, bakom eller under den. Genom att sitta på axeln (plats på våg bredvid där det börjar att krypa), kan du fånga surfare upp nära som han tar bort, förbereder sig för att göra ett trick eller flyttar längre ner linjen. Surf filmskapare skjuter ofta bakom vågen att belysa vissa tricks som "antennen" eller "off-the-läppen".