mynewspapers.net

Hur du ställer in tabellen för en semester middagRegler om hur man ställer matbordet är kända; en snabb online-sökning tar upp flera platser som beskriver och illustrerar Emily Post standardtabell inställningen guider i detalj. Vad du vill göra är att ta din semester dukningen bortom med Kina och bestick på sina rätta ställen. Hur lägger du till kraft och förtrollning i layouten holiday middagsbordet? Här är några förslag.

Instruktioner

• Översyn på Emily Post webbplats (se länk i resurserna nedan) för grundläggande tabellen anger riktlinjer, ifall dina gäster förväntar dig att följa reglerna. Det är okej om tabellen har smärre avvikelser. Till exempel, om du inte har alla de nödvändiga glas.

• Kontrollera Kina, bestick, glas och borddukar du redan har. Du behöver inte köpa nya produkter; matchande porslin är perfekt, men smakfullt blandade artiklar har sina egna speciella överklagande. Om nödvändigt och möjligt, överväga upplåning uppsättningar från släktingar och vänner.

• Ställ in en tabell tema. Beroende på den semester som firas, besluta om en kontaktpunkt för tabellen dekorationer. Exempelvis höstlöv stora för en Thanksgiving middag och diverse kottar för en jul insamling. Arbeta med sambandspunkten, lägga till samordnad dekorativa inslag i olika punkter på tabell.

• Använd tema Servettringar i stället för bara vika servetterna. Till exempel knyta servetter med hampa garn och infoga dekorativ höst löv under knop-- eller limma små kottar på trä Servettringar för julbord. Uppträdda pärlor och glittrande band också göra stor servett ornament.

• Skapa en mittpunkten. En dukningen utstrålar en personlighet med en unik mittpunkten. Det behöver inte vara fancy, bara kreativ och helst handgjorda. Exempelvis spridningen hösten lämnar på en flätad korg och stapla några äpplen, apelsiner och frukt av säsongen på topp för layouten cornucopia-stil tacksägelse-- eller spray måla några kottar i vitt, guld eller silver och sedan ordna dem bland tall trädgrenar, bär och röda rosor på en lång silver bricka för julafton.

• Lägg till kreativt utformad placering kort och innehavare. Platshållare kan vara handgjorda dekorativa bitar som gästerna kan ta hem som ett minne, som tallkotte kalkoner, presentaskar, små häften, personlig glasunderlägg och liten bildramar. Ätbara platshållare idéer omfatta mini pumpa pajer eller fruitcakes med namn skrivet i grädde.