mynewspapers.net

Hur du ställer in ett mångkulturellt klassrum

Hur du ställer in ett mångkulturellt klassrum


Ett mångkulturellt klassrum omfattar mångfalden av alla sina studenter. Som lärare i ett mångkulturellt klassrum, kan du göra många saker att ställa in ditt rum att vara allomfattande och respektfullt erkänner värdet av dina elever och deras bakgrund. Starta genom att förbereda dig själv; sedan vända sig till ditt klassrum och vara redo att förvandla varje område i en lärande miljö som välkomnar och vårdar alla studenter oavsett om hon är från eller vilket språk han talar.

Instruktioner

• Förbered dig på ett mångkulturellt klassrum av forska lärstilar och traditionella kulturella beteenden eleverna. Planera hur man ska bemöta kolliderar lärande stilar eller beteenden. Lära sig åtminstone några fraser på de språk som talas av dina elever.

• Ge lärande material i de språk som talas av dina elever. Har ett klassrum på flera språk. Använda affischer notering fraser i en parallell mode när det är möjligt så att eleverna kan jämföra de olika språken.

• Ingjuta var och en av dina lektionsplaneringar med perspektiv från flera kulturer. Vara medveten om att dina läroböcker är skrivna från, och syftar till att balansera dem genom att införa ytterligare kulturella perspektiv.

• Skapa en bokhylla som är fylld med mångkulturella litteratur. Sträva efter att se att många kulturer är representerade och att det finns en mängd litterära former.

• Ge en mängd för inmatningsenheter. Erkänna att eleverna lära sig annorlunda och kommer att vara mer bekväm med olika typer av lärande verktyg. När det är möjligt, ha en mångfald av verktyg i klassrummet som video, audio, manipulatives, böcker, affischer, datorer, spel, animation, dofter och även mat.

• Bredda din klassrummet leveranser. Ge flera färger i kritor, markörer, craft papper och hudton papper. Införliva dukar eller papper från olika kulturer (till exempel origami eller ris papper). Hantverk leveranser kan också innehålla material från många delar av världen och från olika kulturer.

• Sätta musik i klassrummet. Samla in musik från hela världen som du kan spela som bakgrundsmusik under lugna tider, i början eller slutet av dagen, eller som en del av en klassrumsaktivitet. Du kan till exempel ha dina elever lyssna på fem minuter musik varje dag från en annan del av världen och skriva ett stycke om vad de hör som en skrivuppgift.

• Skapa bildskärmar som inkluderar bilder av människor från många kulturer. Du kan använda vykort från hela världen, konstverk av internationella artister, och fotografier och teckningar från andra kulturer.