mynewspapers.net

Hur du ställer in en loggbok för ett Science projekt

Hur du ställer in en loggbok för ett Science projekt


Om du genomför ett laboratorium experiment som en vetenskap fair projekt eller en klassrumsaktivitet, är det viktigt att ta fullständig och korrekt anteckningar av allt som du gör. En vetenskap loggbok eller experiment journal, är en bärbar dator som innehåller en lista över allt som du gör för att bedriva projektet science. En loggbok hjälper dig att hålla reda på dina data, och kan användas för att organisera och förbereda en presentation. Att hålla en loggbok hjälper också se till att du inte förlorar någon viktig information.

Instruktioner

• Använd en robust bärbar dator eller en pärm med lösa blad papper inuti. Hitta en hårt bunden anteckningsbok för bästa resultat, som sidor revan av spiral-bunden anteckningsböcker alltför lätt. Förvara inte din logga på en bärbar dator, som du behöver något som inte kommer att förstöras om du oavsiktligt spill kemikalier på den.

• Skriv ditt namn och kontaktuppgifter detaljer på insidan omslaget. Organisera din loggbok i sektioner som du utför ditt experiment. Separata avsnitt med hjälp av märkta flikar. Varje post bör ledas med datum, börjar med det tidigaste datumet på framsidan av Loggboken.

• Placera projektet instruktioner, regler och föreskrifter som tillsammans i det första avsnittet av din loggbok. Följa med ett schema över hur du kommer att genomföra experimentet, som de steg du kommer att använda, de gånger som varje steg kommer att slutföras och projektet förfallodatum. Inkludera en data avsnittet och en kalender framsidan loggbok, där du kan markera experiment steg och milstolpar.

• Innehålla beräkningar, anteckningar från möten med din rådgivare eller lärare, resultaten av Internet eller vetenskapliga tidskriften sökningar, raw-data, diagram, grafer, skisser och idéer. Se till att dina inlägg är komplett nog så att du kan förstå dem senare, när det är dags att skriva upp ditt experiment för din klass tilldelning eller vetenskap rättvis post.

• Limma eller häfta lös objekt i din logg bok, till exempel diagram, bilder eller datorutskrifter. Placera inte några lösa papper i din loggbok, eftersom dessa kan falla ut och går vilse. Numrera alla sidor, inklusive skär, och gör en tabell innehållsförteckningen eller indexet, så du kan hitta all information snabbt och enkelt.