mynewspapers.net

Hur du ställer in en hem fax med en trådlös router

Hur du ställer in en hem fax med en trådlös router


Många som jobbar hemifrån lita på deras faxmaskinen att skicka dokument till kunder eller anställda. Dra nytta av trådlösa hemnätverk teknik, många fax maskin tillverkare bygga trådlöst nätverk stöd i deras faxar. Fördelarna för ett trådlöst nätverk är många, och inkluderar en brist på omfattande kablage samt större rörlighet. Ställa in en fax till en trådlös router kan ske på bara några steg.

Instruktioner

• Anslut faxen. Faxar kräver fortfarande en hård-tråds anslutning till en telefonlinje. Anslut en telefonkabel från vägguttaget till "Line In"-porten på baksidan av faxen. Lyft luren till check för en kopplingston.

• Anslut till det trådlösa nätverket. De flesta faxar har en "Inställningar"-knapp som när tryckt, kommer du till en meny där många inställningar kan ställas in. Bläddra igenom inställningarna tills du hittar "Nätverksinställningar". Tryck på "Enter" för att göra ändringar i nätverksinställningarna. Faxen hittar alla trådlösa nätverk som finns tillgängliga. Välj det nätverk du vill ansluta till, ange lösenord för nätverket om krävs, tryck på "Enter". Detta kommer att spara dina nätverksinställningar. Faxen ansluter till nätverket varje gång den slås på.

• Belastning fax machine drivrutiner. Drivrutiner för faxen kom med maskinen när du köper den. I CD-skivan och kör programmet "install.exe". Detta tar dig genom flera set-up alternativ och laddar de nödvändiga drivrutinerna på datorn. Om du inte har Installationsskivan, söka efter lämpliga drivrutiner på tillverkarens webbplats.

• Skicka ett test-fax. En gång installerat, faxa test att se till att anslutningen och set-up var korrekt.