mynewspapers.net

Hur du ställer in en gratis proxy

Hur du ställer in en gratis proxy


Om du behöver komma åt en webbplats privat eller vill kringgå web programvara som blockerar, gör en proxy-server att du kan få tillgång till webbplatsen via en webbserver, i stället för direkt från din dator. PHProxy är en populär, gratis proxy program som kan installeras på nästan alla webbservrar. Det är lätt att installera när du har din server utrymme uppsättning upp och FTP tillgång att ladda upp filer till servern.

Instruktioner

• Registrera dig för serverutrymme. Om du redan har en webbserver, kan du hoppa över detta steg. Om du inte gör det, kan du registrera dig för ett gratis webbhotell för begränsad bandbredd eller en betald värd för högre eller obegränsad bandbredd. Kontrollera att du har FTP-åtkomst till ditt webbhotell-konto så du kan överföra filer till servern och att servern kan köra PHP. Hursomhelst, ta del av dina FTP-användarnamn och lösenord innan du går vidare.

• Installera ett FTP-program på datorn. FileZilla är det mest populära gratis FTP-programmet. Den kanna bli dataöverföring frånSourceForge.net. Följ installationsanvisningarna för din dator. Se till att hämta rätt version för en Mac, Windows eller Linux-dator.

• Hämta PHProxy gratis från Sourceforge. PHProxy är en gratis proxy server mjukvara baserad i programmeringsspråket PHP. Det är lätt att installera på alla webbservrar. Hämta gratis installation på skrivbordet. Du kan testa programvaran på phproxy.org.

• Logga in på ditt webbhotell använder Filezilla och navigera till katalogen public_html. Public_html katalogen är där webbsidor finns på din serverutrymme. Välj en av mapparna hospits domän och skapa en sub katalog som heter "/ proxy." Göra kommer att så installera programmet till yoursitename.com/proxy (Ersätt yoursitename med din webbplats namn).

• Ladda upp hela PHProxy paketet till /proxy mapp på din server. Var noga med att packa upp paketet och ladda upp alla filer. När filerna är uppladdade, använda Filezilla till sätta filrättigheter till 666, som gör att du kan läsa filen från en webbläsare.

• Gå till yoursitename.com/proxy och du kan använda din proxy från alla datorer med Internet. Om du är bekymrad över andra människor använder din proxy, kan du ändra namnet på från /proxy.