mynewspapers.net

Hur du ställer in en Cafe

Hur du ställer in en Cafe


Ställa in ett café kräver en hel del startkapital för att betala hyra, anställa, köpa tillbehör, ställa in leverantören erbjudanden och genomföra en inledande marknadsföringskampanj. Konkurrensen i denna sektor kan vara grymma. En fördel över restauranger är att förvärva ett utskänkningstillstånd är onödig, att minska overhead och tid till lönsamhet. I allmänhet är det klokt att starta ett café med en rimlig mängd kapital i reserv att se till att verksamheten kan överleva medan det får nya kunder.

Instruktioner

• Utveckla en affärsplan innan du börjar din café. Medan du kommer att kunna förutsäga din initiala kostnaderna till en rimlig grad av Exakthet av att ta reda på hur mycket utrustning och arbetskraft i området kostnaderna, det kommer bli utmanande för att avgöra hur mycket ditt företag kommer att kunna tjäna. Fokusera på att välja en utmärkt plats för din café. Beroende på område, kan du lita på antingen gångtrafik eller auto trafik förbi affären.

• Fastställa några metoder för att skilja din café från konkurrenter i området. Det kan vara svårt att vinna nya kunder från caféer med en etablerad kundkrets. Försöka förbättra konkurrensen genom att tillhandahålla en unik och överlägsen café miljö, bättre kvalitetsingredienser och mer vänlig personal

• Underteckna ett hyresavtal med en kommersiell hyresvärd på en lämplig plats. Du kan bli skyldig att betala för hyra flera månader i förväg för att säkra hyresavtalet. Det kan finnas särskilda bestämmelser som du måste följa enligt hyresavtalet. Studera den noga och se till att du kan utveckla en positiv relation med din hyresvärd.

• Genomföra en inledande kampanj för din café. En inledande rabatt till nya kunder är ett exempel på en effektiv marknadsföring. Om din café utrymmet är tillräckligt stort, kan du också använda musikframträdanden, bok eller poesi avläsningar och andra evenemang som ett sätt för att dra fler kunder till café. Kundlojalitet program kan också uppmuntra människor att hålla tillbaka till ditt företag.