mynewspapers.net

Hur du spelar in åtta låtar på en gång med Cubase 5

Hur du spelar in åtta låtar på en gång med Cubase 5


Cubase 5 är en musik produktion program. Det kan du spela in, mixa, redigera och behärska dina låtar på datorn. Från och med mars 2011, Cubase 5 är den näst senaste versionen av Cubase, Cubase 6 släpptes i januari 2011. Musik produktion program är normalt utformade för att enkelt multitrack inspelning. Eftersom den typiska hem tillverkaren inte har utrymme att spela in en stor ensemble, kan programvaran du "lagrar" spåren på varandra. Det är också möjligt att hantera åtta eller flera spår samtidigt, ge din inspelning som levande känsla.

Instruktioner

• Dubbelklicka på ikonen Cubase 5 på skrivbordet. Det kan ta en minut att ladda fullt.

• Klicka på "Arkiv" i det övre vänstra hörnet av din sträng. Välj "Nya spår," uppmanas du för att välja den mängd och typ av låtar du vill. Om du spelar in via ett ljudgränssnitt, välj "ljudspår." Om du spelar in via en MIDI-controller, välj "MIDI-spår." Om du använder en kombination av båda, till exempel sju ljudspår och ett MIDI-spår välja "Audio spår" och "7" inleda dialogrutan som säger "Antal spår." Sedan Välj "Nya spår" igen och välja "MIDI-spår" och ange "1" i dialogrutan.

• Vidarebefordra ditt instrument till ljudgränssnittet. Beloppet av ingående uttag du har tillgängliga beror på märke och modell av ljudgränssnittet. Saffire Pro 24 ljudgränssnittet har exempelvis 16 ingångar. Om din audio gränssnitt har färre än åtta ingångar, använda en input att spela in två instrument. Gör detta genom att placera en mikrofon halvvägs mellan två akustiska instrument, såsom två akustiska gitarrer.

• Dubbelklicka på i rutan till vänster kanal Strip, där det står "Kanal 1" och ange namnet på det instrument som du spelar in. Göra samma sak med resten av kanalerna.

• Audition varje spår individuellt. Har musikern inspelning i spår 1 spela några toner. Justera vinst ratten på ljudgränssnittet göra volymen så högt som möjligt innan det snedvrider. Om vinst mätaren blir röd, det snedvrider.

• Balans ensemble volymen. Har varje musiker spelar tillsammans och justera varje enskilt spårvolymen till din smak. Till exempel kan du vocal banan att vara högre än bas spår.

• Ange din valda tempo i rutan på centrum botten av skärmen. Standard tempot på Cubase 5 är 120 slag per minut. Stäng av metronome symbolen för att stänga av ljudet. Du kan inte ha metronomen spelar hörbart, då det kommer att tränga in i mikrofonerna. Men musikerna kan visuellt följa rytmen genom att titta på skärmen som den rullar längs.