mynewspapers.net

Hur du söker efter pärlor

Hur du söker efter pärlor


Rock jakt och pärla samlande kan vara del av Hobbys liv eller allvarlig lapidarists och juvelerare. Det är ganska enkelt att hitta ädelstenar och mineraler (i råa eller polerad formulär) på rock butiker eller gemstores, kan att hitta dem i naturen vara glatt givande. Lära sig att identifiera de många typerna av stenar du kan komma över är avgörande för att fastställa huruvida något är en "keeper". Ibland, bara att vara utomhus i lovande miljöer samtidigt söka efter pärlor kommer att avslöja aspekter av er värld som du inte kanske har känt innan. Njut av resan samt alla stenar som kommer att väga ner dina fickor eller förpackningar.

Instruktioner

• Köpa en bok om ädelstenar och mineraler som har fotografier av olika stenar, särskilt de som du söker efter. Idealiskt, visas dessa i deras råa. Lära sig att identifiera kristaller från deras matris, eller genom att veta bli vad man ska leta efter i yttre sten hjälper dig mer skickliga på snabbt utslaktning genom en rock hög.

• Besök en rock eller ädelsten butik att visa prov på stenar, också. Stor sten och mineral butiker har ofta stora containrar av vad som verkar vara vanliga bergarter, men vid närmare inspektion avslöjar de djup och kvaliteter av pärlor som väntar på att slipa och polera. Dessa behållare är vanligtvis väl markerade med identifiera rock namn.

• Gå en strand under en sandsten klippa om du bor nära en, eller göra det när du reser. Dessa kan vara platser där agater och karneol kasta av sluttningar, faller i havet och få föll naturligt. Sedan visar de upp på stranden. Den bästa tiden att leta efter sådana stenar är i tidig morgon eller sen kväll, när solens lutning är låg. Klipporna få bakgrundsbelyst och är lätt att upptäcka. Håll ett öga ut på andra stränder, också, som dessa stenar ofta få tog downshore av vädersystem och strömmar.

• Få ut kartan för att hitta lokala rock. Du kan få dessa genom rockhound organisationer, online eller på vissa bokhandlar. Pore över kartan och identifiera platser att jaga i ditt område. Floder, sjöar, dammar, vattendrag och steniga sluttningar kan avslöja ametist Geoder, kvarts, jasper och många andra stenar.

• Samla all nödvändig utrustning och gå till dessa områden. Kontrollera att du har rätt tillstånd eller tillstånd för att gräva i de utsedda platserna, och aldrig gräva på privatägd mark om inte du har redan undersökt det rätta sättet att göra detta. Grävning för stenar på nationalparken landområden och liknande områden tillåts inte vanligt. Men du kan hitta stenar på vissa platser--kontrollera med de lokala myndigheterna när det gäller huruvida det är tillåtet att hålla sådana upptäckter.

• Gå till en klippa mig. Dessa kan även vara gruvor känt mer för malmer (som också stenar) men några välkomnar allmänheten och tillåta människor att gräva. Ofta en avgift är frågan av besökare till sådana platser, men du får oftast behålla allt du hittar. Vissa platser ger alla verktyg och säkerhetsanordningar, men inte alla gör, så kolla i förväg genom att kontakta företagets chefer. Vissa gruvor är specialiserade på en viss typ av sten eller mineral, men i vissa områden hittar du också många former av kvarts, malakit, olika feldpspars och kalcit. Följa reglerna på varje plats.