mynewspapers.net

Hur du söker efter ett diafragmabråckHiatus bråck uppstå när din övre magen blir fast i din diafragma muskeln, orsakar magen syra ange din matstrupe. De flesta små hiatus bråck är omätbara, enligt Mayo Clinic. Stora hiatus bråck orsaka bröstsmärta, halsbränna, illamående och kramper. Du kan hitta ett hiatus bråck själv för att manuellt massera den, en praxis som har hjälpt många, enligt kiropraktor David Dahlman. Din läkare kan köra ett antal tester för att söka efter ett hiatus bråck.

Instruktioner

• Flytta händerna längs din bröstkorg tills de möts på bröstbenet. Hiatus bråck uppträder vanligtvis omkring en tum eller så under denna punkt. Dr David Dahlman rekommenderar att trycka upp, sedan i och sedan ner för ungefär en minut. Han säger att den nedåtgående rörelsen är tänkt för att hjälpa dra din övre magen i rätt position.

• Ta en barium esophagram. Din läkare kommer att ge du kalkhaltig flytande barium svälja och sedan ta röntgenbilder.

• Få en endoskopi. Din läkare kommer att använda ett scope med ett ljus och kamera för att ta bilder av din mag-tarmkanalen och Sök efter din hiatus bråck.

• Få testas med en esofagus manometri. Detta test, mäter enligt "Drugs.com," trycket i din mage och matstrupe.

• Mät din pH (graden av surhet i en lösning). En läkare skickar en sond in i din matstrupe och magsäck att mäta surhetsgraden.