mynewspapers.net

Hur du skyddar barn mot katter

Hur du skyddar barn mot katter


Att föra ett nyfött barn in i ett hem där det finns en katt presentera viss oro för barnet som bör åtgärdas. Många blivande par helt enkelt ge sina katter bort när barnet är fött. Detta är en enkel lösning på problemet om du inte är ansluten till din katt. Men om din katt är en del av din familj och du vill behålla förhållandet, det finns några saker du kan göra för att garantera säkerheten för ditt nyfödda barn utan att bli av med din älskling sällskapsdjur.

Instruktioner

• Undvik att ändra din katt skräp låda medan du är gravid. Katter är bärare av en parasit som orsakar toxoplasmos, en infektion. Detta kan överföras via kattsand till fostret under graviditeten. Om du måste ändra kullen, alltid bära gummihandskar.

• Se till att din katt är uppdaterad om alla hans skott och att du har vidtagit åtgärder för att befria ditt husdjur några loppor.

• Introducera din katt till ditt nya barn när du tar med henne hem. Håll din katt nära barnet och låta katten att vädra och vant sig vid lukten av bebisen. Låt katten att sitta bredvid dig när du håller i eller mata barnet. Detta gör din katt mindre benägna att vara nyfiken.

• Köpa garn från en baby-leverans butiker att passa över andrahandsvärdet. Berättelser om barn på att kvävas av en snuggling katt är myter, men du ändå vill förhindra katt hår får i barnets spjälsäng.

• Flytta din katt skräp låda till en högre plats eller en plats som ditt barn inte kan komma till. Köpa en täckt skräp låda för att hålla barnet från kattlådan när ditt barn börjar krypa.

• Flytta alla katt-relaterade objekt från något område där du förbereda ditt barns mat. Detta inkluderar kattmat, vatten, kattlådan och leksaker. Inte ger din katt en anledning att umgås eller utforska området där du förbereda barnets mat.