mynewspapers.net

Hur du skickar en verklighet TV-idé

Hur du skickar en verklighet TV-idé


Decennier sedan var MTV'S "The Real World," som fokuserade på en grupp främlingar i olika städer runt Amerika, den enda dokusåpan på TV. Nuförtiden, överflöd verklighet TV-program, inklusive visar centrering på riktiga familjer, rumskompisar, datum och bröllop. Vecka efter vecka, har dessa visar människor förälskelsen, att hamna i slagsmål, inför deras farhågor och pinsamt sig inför publik miljontals. Att skapa en framgångsrik dokusåpa kunde öppna dörren till ära och berömmelse, eller åtminstone peka i den riktningen. Men med verkligheten är visar att sådan en stor affär, pitching en sådan show bara så knepigt som pitching en sitcom.

Instruktioner

• Skriv ner ditt koncept så tydligt som möjligt (klart nog att en elev i grundskolan skulle kunna förstå det). Ditt koncept kan till exempel ha vackra kvinnor konkurrera på nära håll för ett gemensamt mål.

• Skriv ner flera olika synsätt på ditt koncept. Till exempel Tyra Banks' "America's Next Top Model" redan härrörde från konceptet ovan. Men det kunde också ha gett oss en show om vackra skådespelerskor konkurrerar om delar i Los Angeles eller skönhetstävling tävlande i Louisiana tävlar om titeln Miss Louisiana.

• Be dina vänner, kollegor och familjemedlemmar för deras bedömning om hur säljbara ditt koncept och metoder är. Besluta om showen skulle vara mer populär bland män, kvinnor, barn, tonårspojkar eller tonårsflickor.

• Skriv namn, titeln av show, format av showen ("realityserien") och logline (kort beskrivning av ditt Visa koncept) på separata rader i ett tomt dator dokument.

• Skriv en behandling (en en till två sida detaljerad sammanfattning av showen). Redogöra för innehållet i showen som det utspelar sig. Skriva vad tittarna kan förvänta från att titta på det, varför det blir roligt och varför det är olika från allt på TV just nu.

• Registrera din behandling med Writers Guild of America. Gå till WGAWregistry.org och klicka på "registrera online." Skriv i din personliga information och dina kreditkortsuppgifter, för det kostar £13 för att registrera din behandling. Ladda upp din behandling. När du är registrerad får du ett WGA registreringsnummer.

• Skriv in ditt WGA registreringsnummer mellan raderna som förkunnar format av showen och logline.

• Göra en lista över nätverk som du tror kan vara intresserade av ditt koncept. Till exempel är TLC nätverket mer sannolikt att vara intresserad av visar om familj, hem, stil och matlagning. Å andra sidan, skulle Sci-Fi nätverket vara mer benägna att vara intresserad av en show om övernaturligt.

• Webbplatsen för varje nätverk som du tror kan vara lämplig för din show. Hitta numret för företagets högkvarter. Kontakta företagets och be att anslutas till utvecklingsavdelningen. När överfört det, be att få tala med personen som ansvarar för nya idén begrepp. Förklara din konceptet i en mening, och säga att du vill att e-posta din behandling. Skriv ner lämplig e-postadress.