mynewspapers.net

Hur du skapar en budget kontroll plan plåtSkapa en budget kontrollplan är en av de mest effektiva sätten att hålla sig till utgifterna mål. Lärande där dina pengar går varje månad hjälper dig skapa en realistisk budget, medan skriva ner faktiska utgifterna i bladet plan kommer att hålla dig på tårna. Även om du kan ladda ner budget spårning mallar online, är det ganska lätt — och gratis – skapa din egen budget kontrollplan med ett kalkylprogram.

Instruktioner

• Hitta din genomsnittliga månatliga utgifterna genom att spåra alla utgifter för de senaste två till 12 månaderna. Samla in information från ett helt år är perfekt, men om det inte är realistiskt, sikta på minst två månader så att du kan skapa ett genomsnitt. Uttalanden och kvitton är ett bra ställe att börja, men glöm inte kontantinköp.

• Använda ett kalkylprogram (som Excel), börja på en personlig budget blad. I en ny kolumn, göra en lista över utgifterna kategorier, inklusive allt från inteckning och bil betalningar till gym medlemskap och magazine prenumerationer. (Alternativt kan du hämta en färdiga budget som om .com 's grundläggande Budget kalkylblad).

• Starta en annan kolumn till höger och titel det "Nuvarande utgifter" (eller en liknande titel på ditt val). Med hjälp av informationen som du samlat in i steg 1, lista de månatliga genomsnitt som motsvarar din utgiftskategorier. Längst ner i kolumnen, totalt dina genomsnittliga månatliga utgifter.

• Bestäm din genomsnittliga månadsinkomst uppgår till alla resultat för året och divideras med 12.

• Jämföra din månadsinkomst att dina månatliga utgifter. Överskrid expenditures inkomst? Om så, måste du justera dina utgifter åtminstone tills är de ens. Även om du hittar du spenderar mindre än du tjänar, kan ni skära ned på utgifterna, beroende på din specifika besparingar mål (om du inte sparar något, 10 procent av varje lönecheck är ett bra ställe att börja, även om mer är bättre).

• Eftersom vissa kostnader kommer att fastställas — såsom inteckning och sopor räkningen – utseende till diskretionära (eller lyx) kostar först. Fråga dig själv hur mycket du är villig att ge upp för att spara pengar. Till exempel, är du villig att bilpool att minska gaskostnader? Kan du packa din lunch istället för att äta ute? Uppskatta hur mycket du kan spara genom att göra ändringar, och anteckna beloppen i en ny kolumn med titeln "Budget." Skillnaden mellan "Budget" och "Nuvarande utgifter" blir dina besparingar.

• Använda kolumner till höger om kolumnen "Budget" för att spåra din framtida månatliga utgifter (en kolumn för januari, februari, mars, etc). Fortsätta att jämföra din budget – justera om nödvändigt — tills du når dina utgifter mål.