mynewspapers.net

Hur du skapar din egen berg-och dalbana spel

Hur du skapar din egen berg-och dalbana spel


Om ditt barn älskar spänningen och utformningen av bergochdalbanor, då kan du hjälpa dem att bygga en craft berg-och dalbana med smått och gott från runt ditt hus. Du använder kulor för att testa effektiviteten av din design. Du kan använda en mängd olika material för att montera dina berg-och dalbana. Spendera tid med dina barn diskutera typer av objekt som kan fungera bra i en craft berg-och dalbana, och sedan spendera några minuter samlar material som ett team från runt ditt hus. Vinnaren av detta spel är den person som kan starta fem kulor ner hans berg-och dalbana och når botten av berg-och dalbanan i minsta tid.

Instruktioner

• Ge varje av ditt tävlande två pappershandduk rullar, tre toalettpapper rullar, en pinne eller pluggen, ett papper plattan och två skum block. Detta är de enhetliga material din tävlande bör börja med, men de kan använda så mycket av andra material (som lim eller aluminiumfolie) som de skulle vilja.

• Rulla tomma papper handduken rullar och toalettpapper i aluminiumfolie.

• Koppla in din limpistol med en lim pinne laddad och låt limmet att värma upp.

• Stick din pluggen i mitten av ett block av skum. Använd valfri storlek och typ av skum. Detta är en strukturell bas av dina berg-och dalbana.

• Skär ett hål i toppen och botten av en av dina toalettpapper rullar med en sax. Gör din nedskärningar om 1/2 tum från slutet av rullen. Glida på rullen på toppen av pluggen. Peta pluggen genom botten hålet och sedan genom det övre hålet. Rullen bör stanna kvar på toppen av pluggen. Om det inte fäst den pluggen med varmt lim.

• Tejp eller lim resterande rullar som "steg" av en trappa. Limma den andra rullen att den första rullen (rulle som är kopplad till pluggen). Linje omkretsen på slutet av den andra rullen och tryck in i mitten av den första rullen. Gör detta tills du når botten. Experiment med båda pappershandduk rullar och rullar toalettpapper. Experimentera limma dem horisontellt och vertikalt. Se till att det finns en öppen bana för din marmor att rulla.

• Placera en skum block under din sista roll. Du kan behöva skära skummet, beroende på konstruktionen av dina berg-och dalbana. Placera en papperstallriken i slutet av berg-och dalbana att "fånga" kulorna.

• Lägga till dekorationer till dina berg-och dalbana genom att skära ut former och utföranden från konstruktion papper. Limma dem på utsidan av rullar.

• Testa din berg-och dalbana genom att sätta in kulorna i sidan i den första rullen överst i berg-och dalbana. Den person som framgångsrikt lanserar fem kulor i kortast tid vinner.